Algemeen

Hoe hoog wordt Portugese laurier?

De Portugese laurier, ook bekend onder de Latijnse naam Prunus Lusitanica Angustifolia, is een prachtige diepgroene en winterharde haagplant die u op verschillende hoogtes in Nederlandse tuinen kunt tegenkomen. Misschien bent u benieuwd hoe hoog een Portugese laurier wordt. Daar zoomen we in dit artikel op in.

Portugese laurier hoogte

De Portugese laurier groeit ongeveer 15 tot 30 centimeter per jaar en kan zelfs een hoogte bereiken van 10 meter. Daarvoor zou hij dan wel voldoende groeiruimte moeten hebben. In de meeste gevallen wordt een Portugese laurier maximaal 5 meter hoog.

Grote kans dat u de Portugese laurier als haagplant of solitaire plant in de tuin wilt planten, en daarbij streeft naar een hoogte tot maximaal 3 meter. Die hoogte bereiken is geen enkel probleem voor deze eyecatcher, u kunt hem bij ons zelfs direct bestellen op een hoogte tot 280 centimeter!

Portugese laurier maximale hoogte? Normaal gezien 5 meter, maar er zijn uitzonderingen waarbij hij zelfs nóg hoger wordt!

Wordt Portugese laurier hoog?

De Portugese laurier kan best hoog worden zoals u zojuist heeft kunnen lezen, maar het duurt wel een tijdje voordat het zover is. Met een gemiddelde groeisnelheid van 15 tot 30 centimeter per jaar kunt u als richtlijn aanhouden dat de plant er per groeiende meter ongeveer 3,5 tot 7 jaar over doet. Wilt u een hoge Portugese laurier? Dan kunt u deze dus beter direct bestellen op de gewenste hoogte.

Portugese laurier doet 3,5 tot 7 jaar over 1 meter in de hoogte groeien.

Kan ik Portugese laurier sneller in hoogte laten groeien?

Mogelijk heeft u al een Portugese laurier (haag) in de tuin staan en bent u benieuwd of u deze sneller kunt laten doorschieten in de hoogte? Er is geen specifiek wondermiddel op de markt, maar u kunt er wel voor zorgen dat u de plant op de juiste manier snoeit en verzorgt. Dit bevordert namelijk de Prunus Lusitanica Angustifolia hoogte. Een aantal tips!

1.      Lichte snoei voor vertakkingen

Wellicht klinkt niet snoeien het meest logisch als u de Portugese laurier sneller in hoogte wil laten groeien. Toch zorgt juist de snoei ervoor dat de plant gezond blijft en meer vertakkingen aanmaakt, waardoor die ook sneller, compacter en vaak ook mooier gaat groeien. U snoeit minimaal eens per jaar in de maand maart of april, en kunt eventueel een tweede snoeibeurt inplannen in augustus of september. U leest hier hoe u het Portugese laurier snoeien aanpakt. Een lichte snoei is dus voldoende.

2.      Goede bodemconditie creëren (geen wateroverschot!)

De Portugese laurier kan bemesting op zijn tijd wel waarderen. Organische mestkorrels zijn een goede keuze om de plant van voldoende voeding te voorzien. Maar dat niet alleen, want de Portugese laurier houdt totaal niet van natte voeten. Wanneer regenwater niet goed weg kan dan is een drainagesysteem aanbevolen. Overmatig water geven in de zomer is daarnaast niet nodig, al mag de grond natuurlijk ook weer niet uitdrogen. Voorkom het bewateren van de bladeren, want die kunnen dan verbranden en verdrogen.

3.      Ingrijpen bij ziektes en plagen

Ziet u dat de laurier last heeft van gele of bruine bladeren, dat bladeren omkrullen, vlekken of schimmel bevatten of dat de bladeren van deze groenblijvende plant uitvallen? Dan heeft u mogelijk te maken met een ziekte of plaag. Denk aan meeldauw, bladvlekkenziekte of rupsen. Tijd voor actie als u graag ziet dat de Portugese laurier in de hoogte blijft groeien. Dit soort perikelen kunnen er namelijk voor zorgen dat de plant niet meer groeit of zelfs volledig afsterft. Niet wenselijk!

U leest in onze uitgebreide artikelen over bruine laurier bladeren en gele laurier bladeren over de oorzaken en oplossingen hiervan.

Portugese laurier op hoogte kopen

Wilt u hoge Portugese laurier in de tuin, zonder het geduld op te hoeven brengen van de groei? Dan koopt u dus direct Portugese laurier op de gewenste hoogte. Bij Haag-planten.nl hebben wij deze planten in eigen kwekerij (Lunteren) op een vitale manier gekweekt, zodat het al krachtige planten van zichzelf zijn.

U bestelt ze op een hoogte van 20 tot 280 centimeter, steeds oplopend met stappen van 20 centimeter. U gaat direct voor uw ideale lengte en kunt er daarna voor kiezen om de hoogte gelijk te houden met snoei, of hem lekker door te laten groeien tot een nog hogere Portugese laurier. Moeite met een hoge Portugese laurier inplanten? Maak dan zeker gebruik van onze inplantservice en geniet van 3 maanden hergroeigarantie.

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

0.0065.00
Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *