Een groenblijvende haag blijft het hele jaar groen en wordt daarom vaak een wintergroene haag genoemd. Bij Haag-planten.nl bieden we een groot aanbod aan groenblijvende hagen, die allen op een vitale manier gekweekt zijn in onze eigen kwekerij in Lunteren. Snuffel hieronder door onze groenblijvende hagen of kom eens langs in onze kwekerij.

Voordelen groenblijvende haag

  • Geniet het hele jaar van een frisse, groene tuin!
  • Biedt als afscheiding privacy in ieder seizoen
  • Grote keuze uit tal van groenblijvende hagen
Home > Groenblijvende haag

Toont alle 15 resultaten

Ilex crenata Green Hedge

2.4569.95
Opties selecteren

Taxushaag / Taxus Baccata

0.0029.95
Opties selecteren

Euonymus japonicus Green Spire (Japanse Kardinaalsmuts)

0.9537.50
Opties selecteren

Ligusterhaag / Ligustrum Ovalifolium

4.959.95
Opties selecteren

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

0.0065.00
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Rotundifolia

0.0022.50
Opties selecteren

Ilex crenata Caroline Upright

0.003.95
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Novita

0.0013.95
Opties selecteren

Hedera haag / Hedera Hibernica

1.158.95
Opties selecteren

Ilex maximowicziana Kanehirae

0.0014.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Brabant

0.004.20
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Smaragd

0.003.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja plicata Gelderland

0.003.95
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus laurocerasus ‘Caucasica’

0.00145.00
Opties selecteren

Elaeagnus ebbingei (Olijfwilg-Zilverbes)

5.9565.00
Opties selecteren

Waarom een groenblijvende haag?

Stel u heeft een mooie groene haag die zorgt voor veel privacy. Dan is het natuurlijk niet zo fijn als in de herfst en de winter alle bladeren zijn verdwenen en buren of voorbijgangers zo bij u naar binnen kijken, toch? Ook is bijvoorbeeld een park of tuin ineens wel heel kaal als alle haagplanten hun blad hebben laten vallen.

Als u kiest voor een groenblijvende haag, dan heeft u hier geen last van. In zomer en winter stralen groenblijvende hagen met hun mooi volle bos met groene bladeren. Ze bieden het hele jaar privacy en zorgen voor een prachtig uitzicht in uw eigen frisse tuin!

Ruime keuze uit groenblijvende haagplanten!

Wilt u een groenblijvende haag kopen, maar weet u nog niet welke eyecatcher het beste bij uw wensen en tuin aansluit? Hieronder vertellen we graag wat meer over een aantal populaire groenblijvende haagplanten. Zo kiest u eenvoudig uw favoriet.

Liguster: groenblijvende haag snelgroeiend

Zoekt u een snelgroeiende en wintergroene haag? Dan kan de Liguster (Ligustrum Ovalifolium) wel eens uw beste keuze zijn. De heldergroene bladeren stralen het hele jaar door, en in juli en augustus wordt uw tuin verrijkt met witte bloemetjes. Deze prachtplant schiet zo’n 40 tot 50 centimeter per jaar de lucht in, waardoor de Liguster tot de snelst groeiende groenblijvende hagen behoort.

Thuja: groenblijvende haag, weinig onderhoud

De Thuja haag is bij ons verkrijgbaar in drie soorten, de Thuja occidentalis Brabant, Thuja occidentalis Smaragd en de Thuja plicata Gelderland. De verschillen zitten hem vooral in de kleur en groeisnelheid, wat dus echt een persoonlijke keuze is. Wat alle groenblijvende Thuja soorten gemeen hebben, is dat ze weinig onderhoud vergen. Niet voor niets wordt deze ook wel eens de levensboom genoemd! U scheert de haagplant (minimaal) eens per jaar met een elektrische snoeischaar vóór de langste dag van het jaar en voilà, uw groenblijvende haag kan er weer een jaar tegenaan.

Ilex Crenata: groenblijvende haag vormsnoei

Ook de Ilex Crenata Green Hedge mag er zijn als het op weinig onderhoud aankomt. U kunt hem inzetten als privacy biedende haag, maar hij wordt daarnaast ook regelmatig ingezet voor het creëren van de leukste vormen in uw tuin. Het is een groenblijvende haag voor vormsnoei, zoals bollen, spiralen en strakke rechthoeken. De keuze is aan u! Naast de achtertuin straalt deze plant ook in voortuinen, waarmee klassieke lijnenspellen en unieke combinaties worden nagestreefd. Ideaal voor de creatieve tuinier!

Hedera: kant-en-klaar haag groenblijvend

Geen zin om te wachten totdat uw haag op hoogte is? Kies dan voor de groenblijvende, kant-en-klaar haag, de Hedera Hibernica! Deze kunt u direct op een gaaspaneel bestellen. Maar dat niet alleen, want u kunt de snelgroeiende en groenblijvende klimop ook tegen een schutting aanplanten. Weg met die stenen, u gaat voor een groene tint in de tuin. Klimop groeit mooi en snel, tot wel 60 centimeter per jaar.

Japanse Kardinaalsmuts: groenblijvende haag laag

De Euonymus Japonicus Green Spire, oftewel de Japanse Kardinaalsmuts, is een goede keuze als u op zoek bent naar een lage groenblijvende haag. Dit schattige plantje wordt namelijk maximaal 60 tot 80 centimeter hoog. En met een groei van 10 centimeter per jaar heeft u er tevens weinig onderhoud aan. Ook niet onbelangrijk is dat hij erg mooi is! In het voorjaar staat hij in volle bloei met prachtige bloemen, gevolgd door roodpaarse vruchten. Deze hebben de vorm van een kardinaalshoed, waar de naam vandaan komt.

Laurier: bloeiende haag groenblijvend

Interesse in een groenblijvende haag met bloemen? Naast de bovengenoemde Japanse Kardinaalsmuts is ook de (Portugese) Laurierhaag een perfecte optie. Ieder jaar voorziet de plant uw tuin van een waar schouwspel met witte bloemen en dieprode bessen. En dat is niet alleen aantrekkelijk voor u, maar ook voor vogels, vlinders en bijen. Tel daarbij op de luxe en leerachtige bladeren en u geniet met de Laurier van een levendige en groenblijvende tuin die in ieder seizoen sprankelt!

Taxus: groenblijvende haag hoog

Zoekt u een hoge groenblijvende haag? Uiteraard is er dan genoeg keuze, en een daarvan is de Taxus Baccata. Deze vitale plant groeit zo’n 25 tot 35 centimeter per jaar. Maar u hoeft niet te wachten tot deze op de gewenste hoogte is, want bij Haag-planten.nl koopt u hem direct tot een hoogte van liefst 260 centimeter. Ook voor lage groenblijvende hagen wordt hij overigens geregeld ingezet. Een ware alleskunner die straalt in een unieke groene kleur en die zicht kenmerkt door de zachte naalden.

Olijfwilg: groenblijvende haag met weinig omgevingseisen

De Elaeagnus ebbingei, oftewel de Olijfwilg, is van alle markten thuis! Deze prachtige en groenblijvende plant doet het prima in zowel zon als schaduw. Maar dat niet alleen, want deze vitale eyecatcher kan ook nog eens goed tegen wind en zout. En dat maakt het een perfecte keuze voor als u in een kustgebied woont! De lichte glinstering in bladeren komt nóg mooier uit als de zon erop schijnt. Deze heeft namelijk een zilverkleurige ondertoon. Niet voor niets wordt deze plant ook wel Zilverbes genoemd.

Privacy biedende groene haag in gewenste hoogte

Als u uw tuin wilt afdekken voor pottenkijkers, dan creëert u met een groenblijvende haag een privacy biedende tuin, het hele jaar door. Maar ook als u juist een lage haag als tuinversiering wilt planten, bent u bij ons aan het juiste adres. U shopt uw groene haag namelijk direct op de gewenste hoogte. Per haag vindt u steeds de opties terug, vaak vanaf 20 centimeter tot wel 260 centimeter bij sommige haagplanten!

Bladhoudende groenblijvende haag kopen?

Van een smalle hoge groenblijvende haag tot een kleine groenblijvende haag, zoals u leest is er genoeg keuze bij Haag-planten.nl. En we kunnen ons goed voorstellen dat de keuze niet zo makkelijk is, want ze hebben allemaal hun eigen unieke kenmerken. Wilt u de groenblijvende hagen in het echt bewonderen? Kom dan gerust eens langs in onze kwekerij in Lunteren, waar u ze eenvoudig kunt vergelijken en uw favoriet kunt kiezen.

U kunt op vrijdag onze kwekerij bezoeken van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag bent u welkom van 8.00 uur tot 12.00 uur.

Groenblijvende haag bestellen bij Haag-planten.nl!

Mocht u meer informatie willen over een groenblijvende haag, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We beantwoorden graag al uw vragen. En heeft u nog inplanttips nodig? Daarvoor kunt u terecht bij onze tuintips. U kunt daarnaast ook optioneel gebruik maken van onze inplantservice met 3 maanden hergroeigarantie.

Weet u al wel welke van de groenblijvende haagplanten het beste bij uw wensen en tuin past? Shop dan uw nieuwe planten direct in onze webshop op Haag-planten.nl.