Japanse Hulst (Ilex Crenata) is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet zonder reden! Ilex crenata is namelijk bijna niet te onderscheiden van een buxus, terwijl de ilex geen last heeft van de buxusziekte en de buxusrups. Deze haagplanten worden daarom vaak gebruikt als alternatief voor de buxus. Haag-planten.nl verkoopt verschillende soorten Japanse hulst en elke soort heeft andere eigenschappen. Hieronder staan de belangrijkste verschillen uitgelegd:

  • Ilex Crenata Green Hedge: dit is de populairste Japanse hulst soort. Deze soort lijkt qua bladvorm en kleur het meeste op de buxus en wordt daarom het meest gebruikt als buxusalternatief. De groeiwijze is ook ongeveer gelijk aan die van de buxus.
  • Ilex Caroline Upright: deze soort blijft compacter en groeit meer omhoog. Het blad is wat lichter van kleur en staat ook wat boller.
  • Ilex maximowicziana Kanehirae: dit is de snelst groeienende ilex soort. Jaarlijks groeit de Kanehirea zo’n 20 tot 35 centimeter. De bladeren zijn groter en glimmen meer dan die van de ilex crenata Green Hedge. Deze soort is goed te gebruiken voor ilex hagen tot wel 2 meter.
Home > Groenblijvende haag > Japanse Hulst

Toont alle 3 resultaten

Ilex crenata Green Hedge

2.4569.95
Opties selecteren

Ilex crenata Caroline Upright

0.003.95
Opties selecteren

Ilex maximowicziana Kanehirae

0.0014.95
Opties selecteren

Waarom kiezen voor Japanse hulst?

Japanse hulst heeft een aantal voordelen. De belangrijkste daarvan is dat hij erg goed bestand is tegen vervelende plantenziektes en schimmels. Dit in tegenstelling tot zijn look-a-like buxus, die nogal eens geteisterd wordt door de buxusmot, -rups en ander ongedierte. Met de Japanse hulst kiest u dus voor een super sterke haag.

Daarnaast is hij erg gemakkelijk te verzorgen. Hij kan goed tegen snoei en u kunt hem meerdere keren per jaar knippen om hem mooi strak te houden. Tevens behoort vormsnoei tot de mogelijkheden. Ook de bemesting is niet lastig: in de meeste gevallen zal een jaarlijkse bemesting en af en toe een sproeibeurt voldoen.

Verder kan de Japanse hulst goed groeien onder diverse weersomstandigheden. Hij is groenblijvend en zal het hele jaar door stralen, of hij nu in de zon of in de schaduw staat. De optimale bodemconditie is een licht vochtige grond (met weinig kalk). Mocht u uw planten willen vermeerderen, dan is de hulst gemakkelijk te stekken.

Wat tevens interessant is om te weten, en wat een rol kan spelen in uw keuze voor deze haagplant, is dat de Japanse hulst één van de minst giftige haagplanten is. Slechts de zwarte besjes, die groeien in de herfst, zijn mild giftig, wat wil zeggen dat ze bij grote inname (meer dan 6 besjes) braken en diarree tot gevolg kunnen hebben. De bladeren zelf zijn niet giftig.

Het kiezen van de hoogte

Wat ook nog het benoemen waard is, is dat de Japanse hulst in zowel kleine stekjes als grote formaten verkrijgbaar is. U kunt dus direct kiezen voor een haag in de gewenste hoogte. De beschikbare hoogtes verschillen bij ons per soort.

  • Ilex Crenata Green Hedge: van 7 tot 200 centimeter
  • Ilex Crenata Caroline Upright: van 20 tot 60 centimeter
  • Ilex maximowicziana Kanehirae: van 7 tot 220 centimeter

Japanse hulst haag inplanten

Afhankelijk van de gekozen hoogte dient u de planten op een bepaalde afstand uit elkaar te planten. Wanneer u online bestelt op Haag-planten.nl dan kunt u steeds per hoogte zien hoeveel Japanse hulst planten u per meter dient te plaatsen. U kunt tevens gebruik maken van de inplantservice van Haag-planten.nl. Zo heeft u er zelf geen omkijken naar en geniet u tevens van 3 maanden hergroeigarantie.

Japanse hulst kopen bij Haag-planten.nl

Bij Haag-planten.nl vinden we het belangrijk om haagplanten op kwalitatieve wijze te kweken. Zo weet u zeker dat u geniet van gezonde planten die van oorsprong sterk zijn. Bovendien hechten we waarde aan een betaalbaar prijskaartje en daarom bieden we de Japanse hulst tegen scherpe prijzen aan!

Misschien twijfelt u nog welke hulst soort het beste in uw tuin past. We staan daarom graag voor u klaar met persoonlijk advies. Neem contact met ons op of bezoek onze kwekerij in Lunteren om de Japanse hulst in het echt te bekijken.

We zijn op vrijdag geopend van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag bent u welkom van 8.00 uur tot 12.00 uur. Heeft u vragen? Twijfel dan niet om ze aan ons te stellen. Wie weet tot snel!