De beukenhaag (Fagus Sylvatica) staat bekend om zijn kartelige en generfde bladeren. Dit in combinatie met het volle bladerendek zorgt voor een luxe uitstraling van uw haag. Deze eyecatcher behoudt het hele jaar zijn blad en is verkrijgbaar in twee varianten: de groene en de rode beukenhaag.

Home > Bladhoudende haag > Beukenhaag

Enig resultaat

Groene beukenhaag / Fagus Sylvatica

3.253.95
Opties selecteren

Beukenhaag: het meest prachtige kleurenpalet

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een beukenhaag als haagplant. Allereerst het wisselende kleurenpalet. De prachtplant is verkrijgbaar in groen en rood, en binnen deze variaties zullen de kleuren door het jaar heen ook veranderen. Van lichtgroen en lichtrood in het voorjaar, naar feller groen en rood in de zomer, naar steeds donkerder en zelfs bruin. Ieder jaar herhaalt deze kleurencyclus zich, zodat u steeds weer van een ander uitzicht in uw tuin geniet.

Bladhoudende haagplant die snel groeit

Naast bovengenoemd voordeel van de beukenhaag, is een ander pluspunt dat hij relatief snel groeit. Ieder jaar schiet hij zo’n 30 tot 60 centimeter de lucht in. Bovendien doet hij het goed op vrijwel iedere grondsoort (m.u.v. zware klei of overmatig natte grond). Daarnaast is hij bladhoudend, waardoor het een goede keuze is voor een privacy biedende tuin. Veel mensen verwarren de beukenhaag overigens met de haagbeuk, die in het najaar wel blad verliest. Daar hoeft u zich met de beukenhaag dus geen zorgen over te maken!

Groene beukenhaag (Fagus Sylvatica)

Wanneer u gek bent op de traditionele plantenkleur groen, dan is de groene beukenhaag wellicht uw favoriet. Ideaal voor een compacte tuinafscheiding die ook nog eens eenvoudig te onderhouden is. Zo kunt u hem meerdere keren per jaar snoeien. Mocht de haag te groot zijn geworden, dan is drastisch terugsnoeien geen probleem. Als u dit doet vóór de langste dag van het jaar dan ontwikkelt hij nieuwe scheuten en staat hij er in de zomer weer lekker vol en compact bij.

Rode beukenhaag (Fagus Sylvatica Atropunicea)

De compacte en snelle groei, alsook de eenvoudige snoei, gelden ook voor de rode beukenhaag. Dit is bovendien dé keuze als u op zoek bent naar een unieke haagplant in een uitzonderlijke kleur. U geeft hiermee uw tuin zonder twijfel een extra dimensie. Naast dat de rode beukenhaag vaak als haagplant wordt gekozen, doet hij het ook prima als solitaire plant. Daarnaast kunnen de rode en groene beukenhaag ook afgewisseld worden voor een nog rijker kleurenpalet.

Verkrijgbaar in verschillende hoogtes

Beukenhagen in rood en groen zijn bij ons standaard te koop vanaf 20 centimeter tot circa 80 tot 100 centimeter. Wilt u een afwijkende hoogte, neem dan gerust contact met ons op. Indien gewenst maakt u gebruik van onze professionele inplantservice. Daarnaast geniet u van 3 maanden hergroeigarantie.

Beukenhaag kopen

Enthousiast over de rode of groene beukenhaag? Koop dan nu uw prachtige nieuwe haag via Haag-planten.nl. U kiest voor gezonde haagplanten tegen een scherpe prijs-kwaliteit. Onze haagplanten komen rechtstreeks uit onze kwekerij in Lunteren. Wilt u de beukenhagen liever in het echt bewonderen? Kom dan gerust een bezoekje brengen aan onze kwekerij op vrijdag en zaterdag van 8.00 uur tot 12.00 uur (vrijdag ook van 13.00 uur tot 17.00 uur) of neem contact met ons op voor een afspraak of advies op maat.