De thuja wordt in Nederlands ook wel ‘levensboom’ genoemd. Een naam die deze haagplant goed past, want het is een plant vol levenskracht. De uitstraling van deze groene haagplant trekt in veel tuinen de aandacht, en dat ook nog eens het hele jaar door, want de thuja is een wintergroene haagplant. Bij Haag-Planten.nl bieden we drie soorten thuja aan: Thuja occidentalis Brabant, Thuja occidentalis Smaragd en Thuja plicata Gelderland.

Home > Groenblijvende haag > Thuja haag

Toont alle 3 resultaten

Thuja haag / Thuja occidentalis Brabant

0.004.20
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Smaragd

0.003.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja plicata Gelderland

0.003.95
Opties selecteren

Thuja occidentalis Brabant

Thuja occidentalis Brabant is een zeer populaire haagplant. Dit is een middelgrote conifeer met een dichte kroon en een smal piramidale groeiwijze van 10 tot 15 m hoogte. De barst is roodbruin en in lange repen afgeschilderd. Daarnaast is de Thuja Brabant makkelijk in onderhoud. Voor een mooie dichte haag moet u deze haag jaarlijks twee keer snoeien. De eerste keer bij voorkeur in juni voor de langste dag en nogmaals in augustus/begin september.

Thuja occidentalis Smaragd

Thuja occidentalis Smaragd doet het goed als haagconifeer maar ook als solitaire plant. Het is een zeer sterke, winterharde conifeer. Deze conifeer heeft een heldergroene kleur, die ook in de winter zal blijven. De Thuja ‘Smaragd’ is een groene, redelijk langzaam groeiende conifeer die opvalt door zijn fijne en compacte groei. Snoeien kan het beste gebeuren in het voorjaar en in september.

Thuja plicata Gelderland

Thuja plicata Gelderland is een mooie donkergroene conifeer die enorm populair is. Hij heeft wel wat weg van de Thuja occidentalis Brabant, maar het blad is iets donkerder. Dit is een conifeer die geschikt is voor het creëren van een dichte haag, maar ook afzonderlijk kan worden geplant en het hele jaar door zonder enige bescherming overleeft. Daarnaast is de Thuja Plicata Gelderland groenblijvend en blijven de naalden van de boom het hele jaar door behouden.

Thuja haag kopen bij Haag-Planten.nl

We snappen het heel goed dat u er misschien toch niet helemaal uitkomt. Daarom kunt u op vrijdag onze kwekerij bezoeken van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag bent u welkom van 8.00 uur tot 12.00 uur. Neem gerust contact met ons op, bij Haag-Planten.nl staan we graag voor u klaar!