Verzorging

Laurier bemesten

De laurier is een prachtige plant om in te zetten voor een haag of als solitaire eyecatcher. Er zijn verschillende varianten, zoals de Rotundifolia, Novita en Portugese laurier. Qua uitstraling lijken deze soorten met hun glanzende groene bladeren veel op elkaar, maar de een groeit net iets sneller dan de ander.

Welk type laurier u ook in de tuin hebt staan, qua bemesting zijn ze vergelijkbaar. Dus, hoe pakt u de bemesting van de laurier het beste aan?

Wanneer laurier bemesten?

De laurier is een plant die absoluut baat heeft bij bemesting. Op die manier kan de plant zich optimaal ontwikkelen en wordt hij minder gevoelig voor ziekten en plagen. Ook zal het blad op deze manier minder snel geelachtig verkleuren. De (Portugese) laurier bemesten doet u bij voorkeur twee keer per jaar:

1e bemesting: maart-april
2e bemesting: juni-juli

Let op, het is niet aan te raden om de laurier nog te bemesten in de nazomer. Dat komt omdat nieuwe scheuten die door bemesting gestimuleerd worden in de winter niet zullen overleven. Het heeft daarom geen zin om de plant laat in het jaar extra voeding te geven.

Waarmee laurier bemesten?

Er zijn verschillende soorten en merken bemesting waarmee u de laurier kunt voorzien van extra voeding. Een goede keuze zijn bijvoorbeeld de organische mestkorrels van Farmers House.

Hier zitten verschillende voedingselementen in die ervoor zorgen dat de voeding gedurende een langere periode blijft doorwerken. Hierdoor wordt de bodemvruchtbaarheid ook op lange termijn gestimuleerd, waardoor de plant van optimale bemesting profiteert.

Hoe laurier bemesten?

Het bemesten van de laurier(haag) doet u het beste volgens de gebruiksaanwijzing van het gekozen product. Dat is over het algemeen geen lastige klus. We geven u hieronder een algemeen stappenplan:

  1. Strooi de mestkorrels rondom de stam van de laurier;
  2. Optioneel kunt u ze licht inwerken in de bodem, niet te diep;
  3. Geef de laurier handmatig water zodat de mestkorrels oplossen. Dit doet u ook als het regent, omdat u op deze manier zeker weet dat het water bij de stam van de laurier terecht komt.

Naast bemesten moet u de laurier overigens ook van de juiste snoei voorzien. U leest in onze blog tips over het snoeien van de laurier.

Aanplanten en bemesten van nieuwe laurier

Ook wanneer u nieuwe laurier aanplant is het belangrijk om te zorgen voor de juiste bodemconditie. Daarvoor kunt u het beste aanplantgrond gebruiken. Deze mengt u lichtjes door de bodem van de plantgaten heen. Vervolgens kunt u de nieuwe laurier aanplanten en de gaten vullen met de overgebleven aarde.

Online laurier kopen en (laten) inplanten

Wilt u nieuwe laurier inplanten? Dan kunt u op Haag-planten.nl terecht voor het kopen van verschillende lauriersoorten, namelijk de Portugese laurier, de Novita laurier en de Rotundifolia laurier. U kiest uit hoogtes variërend van 20 tot 260 centimeter.

Wilt u zeker weten dat uw nieuwe laurierhaag op de juiste manier wordt ingeplant met geschikte bemesting? Maak dan gebruik van onze inplantservice. U krijgt drie maanden hergroeigarantie en geniet van een stralende haag!

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Novita

2.9559.95
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Rotundifolia

2.9529.95
Opties selecteren

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

1.65165.00
Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *