De laurier heeft een prachtige uitstraling, mede dankzij zijn wat lange glanzende en diepgroene bladeren. Bovendien is hij winterhard en is het een relatief sterke en vitale plant. Niet voor niets is deze eyecatcher daarom terug te vinden in veel tuinen. Er zijn verschillende laurier soorten, die qua looks veel gemeen hebben en vooral wat verschillen in de snelheid van groeien. Haag-planten.nl verkoopt diverse soorten laurier. Onderstaande soorten zijn erg geschikt voor het creëren van een laurierhaag:

  • Prunus Lusitanica Angustifolia: Deze lauriersoort staat ook bekend als de Portugese laurier en is de meest populaire keuze als haagplant. Hij groeit het minst snel, zo’n 15 tot 30 centimeter per jaar.
  • Prunus Laurocerasus Rotundifolia: De Rotundifolia laurier groeit wat sneller, zowel in de breedte als hoogte. Met zo’n 40 centimeter per jaar is het een ideale keuze voor het snel verkrijgen van een compacte haag.
  • Prunus Laurocerasus Caucasica: Met zo’n 40 centimeter groei per jaar kunt u met de Caucasica laurier snel een hoge haag krijgen. De bladeren zijn het meest puntig en langwerpig.
  • Prunus Laurocerasus Novita: Deze lauriersoort kan in verhouding tot de andere Laurocerasus laurieren het beste tegen lage temperaturen en verschillende bodemcondities. Met 30 centimeter per jaar groeit hij net wat trager.
Home > Groenblijvende haag > Laurierhaag

Toont alle 4 resultaten

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

0.0065.00
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Rotundifolia

0.0024.50
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Novita

0.009.50
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus laurocerasus ‘Caucasica’

0.00145.00
Opties selecteren

Waarom kiezen voor een laurierhaag?

De laurierhaag kan goed tegen zon én schaduw. Zolang de laurier niet te nat staat zal hij normaal gezien goed groeien. Mochten er kale of bruine bladeren in de laurier komen, dan voldoet het in de meeste gevallen al om deze ‘besmette’ bladeren weg te halen. Dit alles maakt het tot een vitale haagplant die relatief gemakkelijk te verzorgen is. Bovendien ziet hij er ook nog eens stralend en luxueus uit.

De Portugese laurier trekt met zijn witte bloemetjes en dieprode bessen flink wat bekijks in de tuin, onder meer van vogels, bijen en vlinders. Bovendien is deze laurier soort erg gemakkelijk in onderhoud, wat hem toch wel tot een van de meest gewilde laurier soorten maakt. U kunt hem snoeien tot op de stam, want de plant loopt weer uit op het kale hout.

Gaat uw voorkeur uit naar een hoge haag die snel groeit? Dan kiest u beter voor een van de Prunus Laurocerasus soorten, die overigens ook bekend staan onder de naam laurierkers. Hierbij is de Novita het minst gevoelig voor ziekten. Uw keuze voor een van de soorten kan onder meer bepaald worden door de uitstraling van de bladeren. Vergelijk ze op Haag-planten.nl en beslis welke u het beste bij uw tuin vindt passen.

Hoogte kiezen en laurierhaag inplanten

Bij ons kunt u laurierhaag kopen op verschillende hoogtes, zodat u direct een haag in het gewenste formaat kunt creëren. Per hoogte ziet u in onze webshop hoeveel planten u dient te plaatsen per vierkante meter. Tevens kunt u gebruik maken van de inplantservice van Haag-planten.nl. Neem contact met ons op, dan zorgen wij voor het professioneel inplanten van uw haag. U geniet van 3 maanden hergroeigarantie.

  • Laurier Lusitanica Angustifolia: Van 20 tot 260 centimeter.
  • Laurier Laurocerasus Rotundifolia: Van 30 tot 220 centimeter.
  • Laurier Laurocerasus Caucasica: Van 40 tot 350 centimeter.
  • Laurier Laurocerasus Novita: Van 30 tot 220 centimeter.

Laurier kopen bij Haag-planten.nl

Bij Haag-planten.nl vinden we het belangrijk dat we de laurier op de juiste wijze kweken, zodat u van origine sterke planten krijgt die goed bestand zijn tegen schimmels en andere ziektes. Bovendien hechten we veel waarde aan een scherp prijskaartje, zodat uw nieuwe haag betaalbaar is.

Wie weet twijfelt u nog welke laurier soort het beste in uw tuin past of mogelijk overweegt u ook nog over andere soorten haagplanten? Daarom staan we graag voor u klaar met persoonlijk advies. U bent welkom in onze kwekerij in Lunteren om de planten in het echt te bewonderen. Daarnaast kunt u ons per mail en telefoon bereiken.

Neem dus gerust contact met ons op. De kwekerij is geopend op vrijdag en zaterdag van 8.00 uur tot 12.00 uur geopend, en op vrijdag ook van 13.00 uur tot 17.00 uur.