Sommige hagen zijn bladhoudend, anderen zijn bladverliezend. Mogelijk bent u specifiek op zoek naar een bladverliezende haag of bent u gewoon fan van de uitstraling van deze eyecatchers, die u het hele jaar door weer verrassen met nieuwe looks. Op deze pagina ontdekt u de beste keuzes voor bladverliezende hagen, die gekweekt worden in onze eigen kwekerij in Lunteren.

Home > Bladverliezende haag

Enig resultaat

Haagbeuk / Carpinus Betulus

0.654.25
Opties selecteren

Waarom een bladverliezende haag?

Mogelijk vraagt u zich af waarom u de voorkeur zou geven aan een bladverliezende haag, aangezien ze hun blad verliezen. Goed om te weten is dat deze haagplanten absoluut hun charme hebben. Doordat ze het hele jaar door veranderen van aanblik ligt verveling niet snel op de loer. U heeft een tuin die ieder seizoen afwisselt. Haagplanten die met de tijd meegaan, prachtige bloesems en kleuren krijgen en die u steeds weer ziet transformeren. En haagplanten die sterk zijn en goed tegen verschillende weerscondities kunnen.

Haagbeuk bladverliezend

Onze favoriete bladverliezende haagplant? Dat is zonder twijfel de haagbeuk, oftewel de Carpinus Betulus! Hij valt op door zijn puntige en kartelige bladeren, die relatief grof zijn. Dat geeft een erg luxe uitstraling. En u koopt deze haagplant van 40 tot 200 centimeter, zodat u uw nieuwe haag direct op de gewenste hoogte kunt planten.

Bladverliezende haag: variatie in ieder seizoen

We hadden u dus al verteld dat de bladverliezende haag flinke transformaties doormaakt, waardoor hij u ieder seizoen van nieuwe aanblikken voorziet. De (bladverliezende) haagbeuk straalt bijvoorbeeld groen in de zomer, krijgt bruine bladeren in de herfst en laat zijn blad vallen wanneer de eerste nachtvorst zich aandringt. Aan het einde van de winter maakt deze plant plaats voor nieuwe bladeren en vanaf april tot mei straalt hij weer in volle groene glorie.

De haagbeuk is overigens verwant aan de berk, maar niet aan de beukenhaag zoals veel mensen denken. Het grote voordeel aan de haagbeuk ten opzichte van de beukenhaag is dat hij in het voorjaar vroeger uitloopt. Zo geniet u al eerder in het jaar van een vol en groen bladerdek.

Onderhoud bladverliezende haag

Wat tevens een pluspunt is van de bladverliezende haag zoals de haagbeuk, is dat hij goed groeit op diverse bodemcondities. Zo is een vochtige bodem geen enkel probleem, wat ervoor zorgt dat hij ‘slechte’ winters met gemak doorkomt. Daarnaast doet hij het goed in zowel de zon en (half)schaduw. U hoeft hem in principe slechts één keer per jaar te snoeien. Dat maakt deze haag ook nog eens gemakkelijk in onderhoud.

Bladverliezende haag kopen

Bent u gek op afwisseling in ieder seizoen en vindt u het prettig als u een goede groeier heeft die fijn vertoeft in diverse omstandigheden? Kies dan voor de bladverliezende haag zoals de haagbeuk! Koop uw bladverliezende haag bij Haag-planten.nl. Snuffel rond op deze pagina of kom eens langs in onze kwekerij in Lunteren om ze in het echt te bewonderen.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u nog twijfelt over verschillende haagplanten. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. Koopt u uw nieuwe (bladverliezende) haag via Haag-planten.nl? Maak dan optioneel gebruik van onze handige inplantservice en geniet van 3 maanden hergroeigarantie!