Bent u op zoek naar een prachtige haag die het hele jaar door zijn blad behoudt? Dan bent u op Haag-planten.nl aan het juiste adres. We presenteren u onze mooiste eyecatchers, gekweekt in onze eigen kwekerij in Lunteren. Bekijk het aanbod hieronder of breng een bezoekje om onze bladhoudende hagen in het echt te bezichtigen.

Home > Bladhoudende haag

Toont alle 16 resultaten

Ilex crenata Green Hedge

2.4569.95
Opties selecteren

Groene beukenhaag / Fagus Sylvatica

3.253.95
Opties selecteren

Taxushaag / Taxus Baccata

0.0029.95
Opties selecteren

Euonymus japonicus Green Spire (Japanse Kardinaalsmuts)

0.9537.50
Opties selecteren

Ligusterhaag / Ligustrum Ovalifolium

0.009.50
Opties selecteren

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

0.0065.00
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Rotundifolia

0.0024.50
Opties selecteren

Ilex crenata Caroline Upright

0.003.95
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Novita

0.009.50
Opties selecteren

Hedera haag / Hedera Hibernica

1.158.95
Opties selecteren

Ilex maximowicziana Kanehirae

0.0014.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Brabant

0.004.20
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Smaragd

0.003.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja plicata Gelderland

0.003.95
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus laurocerasus ‘Caucasica’

0.00145.00
Opties selecteren

Elaeagnus ebbingei (Olijfwilg-Zilverbes)

5.9565.00
Opties selecteren

Waarom een bladhoudende haag?

Het grote voordeel van een bladhoudende haag spreekt voor zich: deze verliest geen blad. Dat betekent dat u het hele jaar kunt genieten van een (eventueel) privacy biedende haag met rijk bladerdek. Er zijn tal van soorten bladhoudende hagen en de keuze is dan ook enorm, van luxe Ilex tot grote coniferen. We benoemen hieronder in willekeurige volgorde onze favoriete haagplanten: bladhoudend & stralend!

Ilex haag bladhoudend

De Ilex staat ook bekend als de Japanse hulst en behoort tot de populairste bladhoudende haagplanten in Nederlandse tuinen. Dat komt omdat hij erg goed bestand is tegen allerlei ziekten en ongedierte. Hij groeit zo’n 20 tot 40 centimeter per jaar en is ook erg geschikt voor vormsnoei. Hij groeit goed op zuurminnende licht vochtige grond en is verkrijgbaar in subvarianten die een klein beetje verschillen in bladerkleur en uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 7 centimeter tot zelfs hoogtes van 2 meter.

Ligusterhaag bladhoudend

De liguster (Lugustrum Ovalifolium) heeft een heldergroene kleur en groeit circa 45 centimeter per jaar. Groot voordeel is dat hij op vrijwel elke bodemsoort en in alle weersomstandigheden (zon en schaduw) goed groeit. Hij kan perfect tegen vervuiling en dat maakt hem favoriet in grote steden. Bij ons verkrijgbaar van 40 tot 150 centimeter.

Laurierhaag bladhoudend

De laurier groeit snel in de breedte en hoogte (zo’n 40 centimeter per jaar) en valt op door zijn relatief lange bladeren. Hij kan witte bloemen en zwarte bessen krijgen, oftewel laurierkers. Bij ons is hij verkrijgbaar van 40 tot 350 centimeter. Verschillende subsoorten schelen net iets van elkaar qua kleur en bladergrootte.

Thuja haag bladhoudend

Als uw voorkeur uitgaat naar de welbekende coniferen dan kiest u voor de Thuja haag. Ze vallen op door hun opgerolde bladeren. Ze kunnen erg hoog worden en zijn dan ook perfect inzetbaar voor het creëren van tuinafscheiding. Ze zijn bij ons verkrijgbaar van 40 tot 280 centimeter. Ook de Thuja bestaat uit subsoorten, waarbij de verschillen hem voornamelijk zitten in bladkleur en groeivorm (kegel of breed).

Taxushaag bladhoudend

De taxus (Taxus Baccata) valt op door zijn naaldbladeren. Hij behoort tot de coniferen en wordt ook wel de levensboom genoemd, omdat hij zo sterk is. Zijn bovengenoemde Thuja hagen wat robuust voor u, dan is de Taxus een compact en luxe alternatief. Ze zijn zowel geschikt voor lage als hoge hagen en bij ons verkrijgbaar van 20 tot 280 centimeter.

Hedera haag bladhoudend

De Hedera staat ook bekend als de Hedera Hibernica of de klimop. Hij groeit perfect tegen muren of krult zich rond hekwerk dat geplaatst is als tuinafscheiding. Zo kiest u voor een bladhoudende haag die door snelle groei (30 tot 60 centimeter per jaar) binnen afzienbare tijd voor privacy zal zorgen. U bestelt hem bij ons van 30 tot 180 centimeter, optioneel ook met hardhouten palen, schroeven en bevestigingsclips voor gaaspaneel.

Beukenhaag bladhoudend

De beukenhaag is een opvallende haagplant die zo’n 30 tot 60 centimeter per jaar groeit. Hij mag overigens niet verward worden met de haagbeuk, die wel blad verliest in de winter. Wat zo tof is aan de beukenhaag is dat hij verkrijgbaar is als groene beukenhaag (Fagus Sylvatica) en opvallende rode beukenhaag (Fagus Sylvatica Atropunicea). Ze zijn bij ons verkrijgbaar vanaf 40 centimeter en doen het ook goed als solitaire boom.

Japanse Kardinaalsmuts bladhoudend

De Euonymus japonicus Green Spire, oftewel de Japanse Kardinaalsmuts, is de populairste kardinaalsmuts soort op Nederlandse bodem. Hij doet het zowel goed in de zon als in de schaduw. Zijn frisse, langwerpige bladeren groeien circa 10 centimeter per jaar. Hij groeit op tot zo’n 80 centimeter. Bij ons verkrijgbaar van 10 tot 60 centimeter.

Bladhoudende haag kopen

Hierboven ontdekte u de beste bladhoudende hagen, die stuk voor stuk een unieke sfeer toevoegen aan uw tuin. Welke is uw favoriet? Wie weet twijfelt u nog welke het beste bij u past. Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. We vertellen u graag meer over de verzorging van de verschillende bladhoudende hagen.

Kies voor een bladhoudende haag via Haag-planten.nl of bestel direct vanuit onze kwekerij. U selecteert uw haagplanten in de gewenste hoogte. Optioneel maakt u gebruik van onze inplantservice. Tevens geniet u van 3 maanden hergroeigarantie!