Inplanten

Hoe en wanneer Taxus planten?

Als we aan de Taxus als haagplant denken, dan zullen we over het algemeen de Taxus Baccata voor ons hebben. Er zijn namelijk tal van Taxus soorten, die op hun beurt weer tot de familie van coniferen behoren. De Baccata Taxus is echter de soort die het meest gekozen wordt voor in de Nederlandse tuin. Leest u in dit artikel over de Taxus, dan bedoelen we dus in het bijzonder de Taxus Baccata. Ontdek wat het beste moment is om de Taxus te planten en hoe u dat aanpakt!

Taxus planten: wanneer beste moment?

De Taxus kan in principe het hele jaar door worden geplant, zolang het maar niet extreem warm of koud is. Sla de zomerperiode en de strenge wintertijd dus zeker over. Houd als richtlijn de periode september tot mei aan.

Taxus wanneer planten? Plant Taxus Baccata bij voorkeur in de herfst of de lente, of in de winter als er geen vorst in de grond zit of op komst is.

Weersomstandigheden planten Taxus Baccata

Graag willen we benadrukken dat de weersomstandigheden van belang zijn bij het kiezen van een geschikt plantmoment. Het is namelijk belangrijk dat de haagplanten voldoende tijd hebben om zich te wortelen nadat ze geplant zijn. Dit gaat bijvoorbeeld niet lukken als er vorst in de grond zit. Ook wanneer er binnen een week na het planten vorst voorspeld is, kunt u beter even wachten met het planten van de Taxus.

De Taxus Baccata wordt bovendien ook niet vrolijk van hele natte voeten, dus ook bij hevige regenval kunt u beter geduld hebben. Net als wanneer het heel warm is. Hoe meer gemiddeld het weer is, hoe beter de plant kan wennen en zich voor kan bereiden op extreem hete en koude weerscondities.

Juiste aanplanting zorgt voor goede groei

Als de Taxus eenmaal staat dan zal hij niet snel afsterven. Het is een vitale plant die circa 25 tot 35 centimeter per jaar groeit, dit lekker compact. Bovendien kan hij als hij gesetteld is ook prima vertoeven in zowel zon als (half)schaduw. Wilt u een Taxus haag laten inplanten en laat u het liever aan een professional over? Maak dan gebruik van de inplantservice van Haag-planten.nl. U koopt ook direct uw Taxus Baccata planten bij ons, die gezond zijn opgekweekt in onze kwekerij in Lunteren.

Hoeveel Taxus Baccata planten per meter

Gaat u toch liever zelf aan de slag en bent u benieuwd hoeveel Taxus planten u het beste per meter kunt planten? Dat kunt u terugvinden in onze overzichtelijke tabel. Voor kleine Taxus planten met een hoogte van 20 tot 30 centimeter houdt u bijvoorbeeld acht planten per meter aan, terwijl u voor een Taxushaag ter hoogte van 2,5 meter voldoende hebt aan twee planten per meter.

Hoe Taxus planten?

U weet nu wanneer u Taxus moet planten en hoeveel planten benodigd zijn. Waarschijnlijk bent u ook benieuwd hoe u het moet aanpakken. U dient een geul te graven waarbij de kluiten net onder de grond komen te staan. Taxus Baccata houdt er namelijk niet van om heel diep te staan.

Verder dient u ook de grond los te maken en op de juiste manier te bemesten, bijvoorbeeld met koemestkorrels. U maakt vooraf de grond goed los en geeft na het planten een volle emmer water om de mest te laten oplossen. U leest hier meer over de Taxus bemesten bij inplanten (en de verzorging daarna). Indien u ook wilt weten hoe u de snoei aanpakt dan leest u verder in ons artikel over Taxus snoeien.

Kopen en inplanten van Taxus Baccata!

Nu u weet hoe en wanneer u de Taxus Baccata dient in te planten, is het tijd om deze eyecatchers in de slaan – mits het de juiste tijd van het jaar is natuurlijk. U kunt uw nieuwe Taxus planten bij Haag-planten.nl kopen en zoals benoemd optioneel gebruik maken van onze inplantservice. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of langskomen in onze kwekerij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Taxushaag / Taxus Baccata

0.0029.95
Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *