Verzorging

Taxus bemesten: van jonge plant tot volle haag

De Taxus, oftewel de Taxus Baccata, is een luxe en donkergroene haagplant die relatief langzaam groeit in verhouding tot andere coniferen. Om deze winterharde plant een handje te helpen is het belangrijk om hem goed te bemesten, al vanaf het inplanten tot de verzorging op lange termijn. Benieuwd hoe u dit het beste aanpakt? Lees dan snel verder!

Wanneer Taxus bemesten

Voordat u aan de slag gaat met het bemesten van de Taxus Baccata is het natuurlijk belangrijk dat u weet wanneer u dit moet doen. Dat is nodig in verschillende situaties:

  • Vóór/tijdens het inplanten of verplaatsen
  • Na het snoeien van de Taxus.

Dit snoeien doet u het beste twee keer per jaar, namelijk de eerste keer in maart of april en de tweede keer eind juni of begin juli.

Taxus inplanten: hoe grond bemesten?

Wanneer u de Taxus gaat inplanten dan is het belangrijk om al vanaf het begin de juiste voeding te geven, zodat de planten goed kunnen groeien. Daarbij kunt u het volgende stappenplan aanhouden:

  1. Maak de grond goed los
  2. Meng de mest door de grond heen
  3. Plant de Taxus Baccata
  4. Geef een volle emmer water om de mestkorrels te laten oplossen

Ditzelfde stappenplan kunt u volgen wanneer u de Taxus wilt verhuizen naar een andere plek in de tuin. De conditie van de grond is voor het goed groeien namelijk van essentieel belang.

Taxus bemesten na snoeien

Ook na het snoeien verdient de Taxus flink wat voeding. Op dit moment is de haagplant namelijk licht beschadigd door het snoeien, waardoor die weer moet aansterken. Door te bemesten zorgt u dat de plant de juiste voeding binnenkrijgt om snel te herstellen en gezond verder te groeien.

1. Strooi de korrels rondom de plant
2. Vermeng de mest lichtjes met de bovenste laag grond
3. Geef voldoende water om de korrels te laten oplossen

Waarmee Taxus bemesten?

Nu u weet hoe u de Taxus moet bemesten, vraagt u zich wellicht nog af waarmee u dan het beste deze haagplant kunt bemesten. Daarvoor raden we bij voorkeur een organische meststof aan, zoals:

• Koemestkorrel
• Hagenmeststof
• Eventueel bij aanplanten grond aanvullen met tuinaarde

Taxus bemesten met koemestkorrels

De koemestkorrels verdienen extra aandacht als het gaat om het bemesten van de Taxus. Dit is namelijk een hele goede keuze, omdat het zorgt dat de Taxus na het snoeien optimaal herstelt. Let er wel op dat u niet tegelijkertijd kalk aan de grond toevoegt. Dit is namelijk geen ideale combinatie.

Organische mestkorrels

10.0025.00
Opties selecteren

Taxus op de juiste manier inplanten

Wilt u een nieuwe taxushaag in de tuin planten? Zorg dan dus dat u ook de bemesting op een juiste manier toepast. Wilt u liever niet zelf aan de slag? Laat het over aan een professional. Met de inplantservice van Haag-planten.nl planten we uw haag netjes in en krijgt u 3 jaar hergroeigarantie. Shop nu uw taxushaag en kies uw gewenste grootte.

Taxushaag / Taxus Baccata

0.0029.95
Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *