Inplanten

Wanneer Portugese Laurier inplanten?

De Portugese laurier (Prunus Lusitanica Angustifolia) is een prachtige haagplant die gewild is in veel Nederlandse tuinen. Dit enerzijds door de prachtig glanzende en diepgroene bladeren en anderzijds door de vitaliteit. Deze haagplant is namelijk goed bestand tegen ziektes en is ook nog eens winterhard. Ziet u deze eyecatcher graag in uw tuin? Lees hier wanneer u de Portugese laurier het beste kunt inplanten en hoe u dat aanpakt.

Portugese laurier wanneer planten?

De Portugese laurier, oftewel de Prunus Lusitanica Angustifolia, kan in principe het hele jaar door geplant worden zolang er geen vorst is. Er is echter wel een optimale periode. Het beste moment om Portugese laurier in te planten is in het najaar (september en oktober) of in het voorjaar (maart en april).

Wanneer Portugese laurier inplanten? Plant Portugese laurier bij voorkeur in het voorjaar of in het najaar.

Weersomstandigheden inplanten Portugese laurier

Vooral de weersomstandigheden zijn van belang bij het kiezen van de juiste periode voor het inplanten van de Portugese laurier. Deze haag mag namelijk nooit geplant worden als het vriest. Vorst in de grond zorgt er namelijk voor dat ze zich niet kunnen wortelen, waardoor ze al snel zullen afsterven.

Ook overmatige zon doet niet veel goed. De plant moet na het inplanten op kracht komen, en zon zorgt ervoor dat de grond sneller uitdroogt. Optimaal is daarom een grond met een relatief hoge temperatuur en vochtigheid, en dat is dus in het voorjaar en in het najaar.

Portugese laurier inplanten in voorjaar of najaar

Ook al plant u Portugese laurier in de optimale tijd van het jaar in, het is altijd van belang om op de grondconditie te letten. Zoals benoemd komt een hoge vochtigheid goed van pas. U kunt de haagplanten daarom het beste eventjes in een bak met water zetten alvorens u de kluiten in de grond zet.

Daarnaast gebruikt u bij het inplanten van de Portugese laurier altijd aanplantgrond. Dit strooit u in de plantgaten alvorens u de haagplanten in de grond zet. De kluit dient net onder de grond te staan (dus nooit te diep!).

Portugese laurier planten als het vriest

Bij vorst kan de Portugese laurier niet geplant worden. Wilt u echter zo snel mogelijk uw haag dichtmaken? Dan kunt u de haagplanten tijdelijk in een pot zetten. Zodra de vorst uit de grond is kunt u uw Portugese laurier inplanten. Komt er volgens het weerbericht binnen twee weken vorst aan? Dan kunt u het planten beter nog eventjes uitstellen.

Hoeveel Portugese laurier per meter planten?

U bent wellicht ook benieuwd hoeveel Portugese laurier planten u per meter gebruikt. Daarvoor hebben we bij Haag-planten een handige tabel gemaakt. Afhankelijk van de hoogte van de nieuwe planten dient u een bepaald aantal planten per meter aan te houden.

Zo komt u bij kleine planten van 20 tot 40 centimeter uit op 6 planten per meter. Bij een hoge Portugese laurier van 2 meter komt u uit op 2,5 planten per meter. Portugese laurier is bij ons verkrijgbaar op een hoogte van 20 centimeter tot zelfs 3 meter!

Bekijk tabel: Aantal Portugese laurier planten per meter.

Juiste bodemconditie en goede verzorging

De Portugese laurier is erg sterk, en zal in de meeste gevallen dan ook goed aangroeien. Hij doet het zowel goed in de zon als in de (half)schaduw en groeit zo’n 15 tot 35 centimeter per jaar. Houd u de bodemconditie goed in de gaten om hem optimaal te laten groeien.

Staat de Portugese laurier te droog, geef hem dan water. Wanneer er veel regen valt dan is drainage aanbevolen, want hij mag niet te nat staan (dan kunnen de wortels gaan rotten). Het regelmatig snoeien van de Portugese laurier, alsook het op de juiste manier bemesten van de Portugese laurier, dragen bij aan goede groei en de algemene conditie van de haag.

Onze inplantservice voor uw Portugese laurierhaag!

Wilt u graag Portugese laurier inplanten in uw tuin, maar heeft u geen zin om hier zelf mee aan de slag te gaan? Wilt u zeker weten dat het op de juiste manier gebeurt en genieten van groeigarantie? Dan zit u goed bij Haag-planten. Wij kweken Portugese laurier in onze eigen kwekerij en planten deze in uw tuin. U kunt de haagplanten ook los bestellen en zelf inplanten, aan u de keus! Neem contact met ons op voor meer informatie, kom langs in onze kwekerij of bestel uw Portugese laurier planten online.

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

0.0065.00
Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *