Inplanten

Hoeveel coniferen per meter?

U wilt coniferen planten en bent benieuwd naar het aantal coniferen per meter. Daarvoor is het in de eerste plaats belangrijk dat u weet om welke coniferen soort het gaat, want er bestaan meer dan 600 verschillende soorten! In Nederlandse tuinen zijn vooral de Thuja haag en de Taxus haag (alle twee coniferen) populair. In dit artikel vertellen we hoeveel coniferen per meter u dient te planten bij deze soorten en hun hoogtes.

Thuja – hoeveel coniferen met meter?

Als men het in de volksmond over een coniferen haag heeft, dan refereert men meestal naar de Thuja haag. Deze schubconifeer blijft het hele jaar groen en staat bekend om de zachte en opgerolde bladeren, een ware eyecatcher in de tuin!

Binnen de coniferen soort Thuja, onderscheiden we ook weer subvarianten, die licht van elkaar verschillen in kleur en groeisnelheid. U kunt zich wellicht voorstellen dat de snelgroeiende Thuja verder uit elkaar geplant kan worden dan de trager groeiende varianten. We zoomen in op drie veel voorkomende Thuja soorten als haag, en vertellen hoeveel coniferen per meter u dient te planten.

Hoeveel Thuja occidentalis Brabant per meter?

De Thuja occidentalis Brabant is de meest heldergroene variant van de drie, met een gemiddelde groeisnelheid van 25 tot 35 centimeter per jaar.

 • 30 tot 60 centimeter: 5 planten per meter
 • 60 tot 140 centimeter:4 planten per meter
 • 140 tot 180 centimeter:3 planten per meter
 • 180 tot 220 centimeter:2,5 planten per meter
 • 220 tot 240 centimeter:2 planten per meter

Hoeveel Thuja occidentalis Smaragd per meter?

De Thuja occidentalis Smaragd is net wat donkerder van kleur, een zachtgroene tint. Hij groeit wat meer in kegelvorm, met een snelheid van circa 20 centimeter per jaar.

 • 20 tot 60 centimeter: 5 planten per meter
 • 60 tot 120 centimeter:4 planten per meter
 • 120 tot 160 centimeter:3 planten per meter
 • 160 tot 220 centimeter:2,5 planten per meter

De richtlijnen gaan over kluit/pot. Wilt u losse wortel planten, dan komt u uit op 6 planten per meter (20 tot 60 centimeter) of 5 planten per meter (60 tot 80 centimeter).

Hoeveel Thuja plicata Gelderland per meter?

De Thuja plicata Gelderland heeft een donkergroene tint en groeit zowel compact in de hoogte als in de breedte, dit met een snelheid van ongeveer 30 centimeter per jaar.

 • 40 tot 80 centimeter: 5 planten per meter
 • 80 tot 100 centimeter:4 planten per meter
 • 100 tot 160 centimeter:3 planten per meter
 • 160 tot 220 centimeter:2,5 planten per meter

Taxus – hoeveel coniferen per meter?

Naast de Thuja is ook de Taxus Baccata een goede keuze als haagplant. Deze groenblijvende naaldconifeer heeft een luxe uitstraling en is voorzien van kleine naalden. Geschikt voor zowel hoge en privacy biedende hagen als lage sierhagen, erg mooi!

De Taxus groeit circa 25 tot 35 centimeter per jaar en is verkrijgbaar als Taxus met losse wortel (10 tot 20 centimeter) tot kluit met zelfs een hoogte tot 340 centimeter. U koopt deze dus direct op de juiste hoogte, en daarbij houdt u de aanbevolen richtlijn aan betreft het hoeveel coniferen per meter voor een mooie, gezonde en compacte groei.

Hoeveel Taxus per meter?

Hierbij kijkt u naar het verschil tussen Taxus met losse wortel of met kluit/pot.

Taxus met losse wortel

 • 10 tot 20 centimeter: 10 planten per meter
 • 20 tot 30 centimeter: 8 planten per meter
 • 30 tot 40 centimeter:6 planten per meter
 • 40 tot 80 centimeter: 5 planten per meter

Taxus met kluit/pot

 • 20 tot 30 centimeter: 8 planten per meter
 • 40 tot 100 centimeter:4 planten per meter
 • 100 tot 160 centimeter:3 planten per meter
 • 160 tot 220 centimeter:2,5 planten per meter
 • 220 tot 260 centimeter:2 planten per meter
 • 260 tot 340 centimeter:1,5 planten per meter

Coniferen verzorgen voor goede groei

Nu u weet hoeveel coniferen per meter u het beste kunt planten, kunt u aan de slag! En zodra uw prachtige haag geplant is, kunt u misschien ook nog wel wat verzorgingstips gebruiken. We vertellen u meer over coniferen snoeien in een apart artikel, waar u allerlei tips leest om uw haag gezond en netjes te houden. Hier leest u ook specifiek over het snoeien van jonge coniferen, om deze snel en compact te laten groeien.

Coniferen planten afstand in tabellen

Bij Haag-planten.nl maken we het graag zo gemakkelijk mogelijk. Wilt u coniferen kopen, of een ander type haagplant? Dan vindt u op de productpagina ook steeds de tabel terug met het aantal planten per meter. Zo hoeft u niet terug te zoeken en ziet u direct hoeveel coniferen of andere planten u moet inslaan om uw haag zo mooi en compact mogelijk te bedekken. Doe er uw voordeel mee!

Inplantservice van Haag-planten.nl!

We maken het u graag nóg gemakkelijker met onze inplantservice. Deze service is optioneel en als u hiervoor kiest dan kunt u het aantal meters doorgeven en maken wij voor u de berekening. Vervolgens komen we de coniferen haag bij u inplanten. U geniet van 3 maanden hergroeigarantie en heeft zelf nergens omkijken naar.

Coniferen kopen bij Haag-planten.nl

Tijd om uw coniferen te kopen, zoals een mooie Thuja soort of de stralende Taxus? Bij Haag-planten.nl bent u aan het juiste adres. U bestelt online en bent daarnaast ook welkom in onze kwekerij in Lunteren, waar u de verschillende soorten in het echt kunt vergelijken. Vragen over coniferen planten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Taxushaag / Taxus Baccata

0.0064.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Brabant

0.004.20
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Smaragd

0.003.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja plicata Gelderland

0.003.95
Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *