Inplanten

Wanneer Ilex Crenata planten?

De Ilex Crenata (Japanse hulst) is een prachtige en sterke haagplant die vrijwel nooit last heeft van ziektes. Overweegt u om Ilex Crenata te planten? Dan bent u vast benieuwd wat de beste tijd van het jaar is om dit te doen. U leest het hier.

Japanse hulst wanneer planten?

De Ilex Crenata, oftewel de Japanse hulst, kan in principe het hele jaar door geplant worden, behalve als het vriest. Dat wil echter niet zeggen dat iedere periode even optimaal is. De allerbeste periode voor het planten van de Japanse hulst is namelijk aan het einde van de zomer of het begin van het najaar.

Weersomstandigheden voor het planten van Ilex Crenata

Voor het planten van de Ilex Crenata gaat het niet zozeer om een bepaalde maand, maar meer om de weersomstandigheden. Deze planten mogen nooit geplant worden als het vriest. In dit geval zullen ze snel afsterven. Ze kunnen zich niet wortelen in de grond.

De optimale weersconditie daarentegen is het planten bij een relatief hoge en vochtige grondtemperatuur. En juist dat is aan het einde van de zomer en het begin van het najaar.

Ilex Crenata planten in voorjaar

Wilt u met het planten liever niet wachten tot het najaar en wilt u deze zomer nog genieten van uw Ilex Crenata haag? Dan kunt u de haag ook al eerder in het jaar planten. Let hierbij extra goed op de grondconditie. Spit de grond en strooi aanplantgrond in de plantgaten.

Nieuwe Ilex Crenata inplanten als het vriest

Zoals u hebt kunnen lezen kunt u de Japanse hulst niet planten bij vorst. Zoekt u nu echt een manier om uw haag dicht te maken? Dan zou u kunnen overwegen om de Ilex Crenata tijdelijk in een pot te zetten. U kunt de Ilex uitplanten op het moment dat de vorst verdwenen is uit de grond.

Ilex Crenata, een goede groeier

De groenblijvende Japanse hulst is een goede groeier en wanneer hij eenmaal op de juiste manier aangeplant is en de juiste verzorging krijgt dan hoeft u zich geen zorgen te maken dat hij de winter niet overleeft. Bij deze verzorging hoort onder andere het snoeien, wat u kunt doen van mei tot en met september bij bewolkt weer. U leest hier in detail hoe u het snoeien van de Japanse hulst aanpakt.

Hoeveel Ilex Crenata per meter planten?

Wanneer u Japanse hulst gaat planten is het uiteraard ook belangrijk dat u het juiste aantal planten per meter aanhoudt. Dit aantal is afhankelijk van de hoogte van de plant. Bij Haag-planten.nl bieden we u verschillende hoogtes planten. Zo kunt u zelf kiezen hoe hoog u de haag wenst. Hier leest u hoeveel Japanse hulst per meter u moet planten.

Maak gebruik van onze inplantservice

Bij ons kunt u Ilex Crenata op de gewenste hoogte bestellen, van kleine stekjes tot grote planten van 2 meter. Twijfelt u of u de Ilex Crenata momenteel kunt planten, dan geven we u graag advies. Laat u het inplanten van de Ilex Crenata liever aan een professionele kwekerij over? Maak dan gebruik van onze inplantservice. Afhankelijk van de weersomstandigheden zorgen wij voor de juiste bodemconditie. U krijgt 3 maanden groeigarantie!

Ilex crenata Caroline Upright

2.9514.50
Opties selecteren

Ilex crenata Green Hedge

2.4559.95
Opties selecteren

Ilex maximowicziana Kanehirae

2.4565.00
Opties selecteren

2 reacties op “Wanneer Ilex Crenata planten?

 1. H.van Geelen schreef:

  Kunnen wij een bepaalde dag afspreken voor het afleveren van de planten?
  Wij hebben belangstelling voor de Ilexplanten van 10 tot 20 cm 9 per meter.
  Ongeveer 31 meter dus ongeveer 280 planten.

  1. Haag-planten.nl schreef:

   Goedendag,

   Bedankt voor u bericht.
   Indien er een doos achter het product staat is dat mogelijk.
   We kunnen dan leveren vanaf dinsdag tot en met donderdag.
   Dit mag u dan zelf aangeven bij de bestel notities.

   Staat er een vrachtwagentje achter het product word het bezorgt met eigen transport.
   Dit plannen we dan zelf in, levering is dan vanaf maandags tot en met vrijdags.

   Met vriendelijke groet,
   Team Haag-planten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *