Inplanten

Hoeveel Ilex crenata per meter bij inplanten?

De Japanse hulst (Ilex Crenata) is een populaire haagplant die qua uitstraling vergelijkbaar is met de Buxus. Groot voordeel is dat hij vrijwel nooit last heeft van nare ziektes. Wilt u deze luxe haagplant in uw tuin planten? Dan bent u vast benieuwd hoeveel Ilex Crenata per meter u dient te planten. We vertellen u er meer over.

Japanse hulst, hoeveel planten per meter?

Voor het creëren van een mooie en volle haag is het aantal planten Japanse hulst per meter sterk afhankelijk van de planthoogte. Grote planten dienen logischerwijs verder uit elkaar te worden geplant dan de lagere plantjes. Bovendien groeien lage planten die dichter op elkaar staan in de breedte sneller dicht. We geven u graag een richtlijn op basis van planthoogte.

Stekjes (circa 10 cm): 10 planten per meter
10 tot 20 centimeter: 8 planten per meter
20 tot 30 centimeter: 7 planten per meter
30 tot 40 centimeter: 6 planten per meter
40 tot 60 centimeter: 5 planten per meter
60 tot 80 centimeter: 4 planten per meter
Vanaf 80 centimeter: 3 planten per meter

Verschillende soorten Ilex Crenata hagen

Hierboven hebben we u een richtlijn gegeven voor het aantal Ilex Crenata planten per meter. Het is hierbij belangrijk om een kleine kanttekening te maken. De richtlijn gaat namelijk op voor de meeste Ilex Crenata soorten, zoals de Green Hedge en Maximowicziana Kanehirae.

De Caroline Upright groeit echter iets sneller omhoog dan zijwaarts, waardoor deze planten juist net iets dichter op elkaar geplant mogen worden. De gekozen soort heeft daarnaast ook invloed op de groeisnelheid, die varieert van 15 tot 40 centimeter per jaar. U kunt altijd contact met ons opnemen voor gericht advies.

Tip: aanplantservice van Haag-planten

Ziet u nu door de bomen het bos al niet meer en heeft u geen zin om u druk te maken over de correcte aanplanting van uw Ilex Crenata haag? Bestel dan uw Japanse hulst bij ons en laat hem direct op een professionele manier door ons inplanten.

Juiste grond bij aanplanten

Ilex Crenata kan in principe het hele jaar door geplant worden mits het niet vriest. Hij groeit het beste in een zuurminnende grond met lichte vochtigheidsgraad. Al bij het inplanten is het belangrijk om te zorgen voor geschikte grond. Graaf daarbij een geul en meng de grond met aanplantgrond.

Wij adviseren om Rododendron grond te gebruiken. Deze heeft een geschikte zuurgraad voor de Japanse hulst, zodat uw nieuwe haag al direct een goede groeistart maakt.

Rododendron grond (40L)

8.00
In winkelmand

Ilex Crenata verzorgen en bijhouden

Nadat u de Ilex Crenata geplant heeft dient u deze natuurlijk ook goed te verzorgen. Dit doet u door de haag minimaal twee keer per jaar op de juiste manier te snoeien en tevens de grond te bemesten. Benieuwd hoe u dat aanpakt? Lees dan ons artikel over het snoeien van de Japanse hulst.

Kies zelf uw Ilex Crenata planthoogte

Bij Haag-planten bieden we verschillende Ilex Crenata soorten aan van 10 centimeter tot 200 centimeter. U beslist dus zelf hoe hoog en breed u de haag wilt hebben. Houd zoals gezegd bij het aanplanten rekening met de aanbevolen aantal planten per meter, of maak gebruik van onze handige aanplantservice met groeigarantie!

Ilex crenata Caroline Upright

2.9514.50
Opties selecteren

Ilex crenata Green Hedge

2.4559.95
Opties selecteren

Ilex maximowicziana Kanehirae

2.4565.00
Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *