Algemeen

De beste hoge haagplanten? Kies voor deze toppers!

Bent u op zoek naar hoge haagplanten voor een privacy biedende tuin? Dat zit u helemaal goed in dit artikel. We presenteren u de beste keuzes voor hoge hagen, die uw tuin letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau tillen. Bekijk de opties en kies uw favoriet!

Snel groeiende laurierhaag

Er zijn verschillende soorten laurierhaag, waarbij Prunus Lusitanica Angustifolia (Portugese laurier) en de Prunus Laurocerasus (Rotundifolia, Caucasica, Novita) goede keuzes zijn voor hoge hagen. Ze staan bekend om hun langwerpige bladeren en groeien zo’n 30 tot 40 centimeter per jaar.

Neem bijvoorbeeld de Caucasica laurier. Deze laurierkers schiet snel de lucht in en is tevens direct op een grote hoogte tot 350 centimeter verkrijgbaar. De plant ontwikkelt witte bloemen en later zwarte bessen, waar vogels en vlinders dol op zijn. Zo gaat u voor een rijk schouwspel in de tuin.

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

0.0065.00
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Novita

0.009.50
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Rotundifolia

0.0024.50
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus laurocerasus ‘Caucasica’

0.00145.00
Opties selecteren

Opklimmende hedera haag

De hedera haag staat ook bekend als de Atlantische klimop en Hedera Hibernica. Hij heeft een snelle groeiwijze, waarbij deze klimplant om hekwerk heen groeit. Ook kan hij tegen schuttingen geplaatst worden. Hij groeit 30 tot 60 centimeter per jaar. Hij verspreidt een overheerlijke en lichtzoete geur.

U koopt hedera haag bij ons tot een hoogte van 200 centimeter, waarbij u losse hardhouten palen en gaaspaneel bestelt. Inclusief schroeven en bevestigingsclips kunt u zelf een adembenemende klimop haag installeren. U kunt ook direct kiezen voor een kant-en-klaar gaaspaneel van 120×180 centimeter. Zo kunt u op een nette manier uw complete schutting met klimop aanleggen.

Hedera haag / Hedera Hibernica

1.158.95
Opties selecteren

Windbestendige Thuja haag

De Thuja haag is een wintervaste conifeer die 20 tot 30 centimeter per jaar groeit. Wij verkopen de populaire soorten Thuja occidentalis Brabant, Thuja occidentalis Smaragd en Thuja plicata Gelderland. Deze verschillen alle drie lichtelijk in kleur en groei, maar komen goed met elkaar overeen.

In de volksmond wordt de Thuja ook wel de ‘Levensboom’ genoemd en dat is niet voor niets. Hij groeit super goed en is goed bestand tegen wind en diverse weersomstandigheden. Hij straalt het hele jaar door en is eenvoudig te snoeien (scheren). Bij ons bestelt u Thuja haag tot een hoogte van maar liefst 280 centimeter. Zo gaat u indien gewenst direct voor een gigantische haag. Ook kleinere maten zijn uiteraard verkrijgbaar.

Thuja haag / Thuja occidentalis Brabant

0.004.20
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Smaragd

0.003.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja plicata Gelderland

0.003.95
Opties selecteren

Compacte en stadse ligusterhaag

Gaat uw voorkeur uit naar wat kleinere bladeren? Heldergroen, en erg compact? Overweeg dan zeker de ligusterhaag (Ligustrum Ovalifolium), want hij is perfect als hoge groenblijvende haag. In juli of augustus krijgt de haag witte bloemen, later zwarte bessen.

Een ligusterhaag groeit razendsnel, tot wel 60 centimeter per jaar. Bovendien is dit dé keuze voor in de stad, omdat hij erg goed bestand is tegen vervuiling. Hij groeit in zon en schaduw en op vrijwel iedere bodemsoort. U koopt hem tot een hoogte tot 150 centimeter, en na een of twee seizoenen is deze hoge haag nog veel hoger de lucht ingeschoten.

Ligusterhaag / Ligustrum Ovalifolium

0.009.50
Opties selecteren

Groene of rode beukenhaag

Zoekt u een hoge haag in de tuin die anders is dan anders? Houd u van opvallende planten? Kies dan zeker voor de beukenhaag. Deze is verkrijgbaar in groen en rood. De rode beukenhaag is hierbij de absolute unieke haagplant, want hij straalt in zijn dieprode kleur. Hij is verkrijgbaar tot hoogtes van 200 centimeter en groeit zo’n 30 tot 60 centimeter per jaar

Wissel rode en groene beukenhaag planten af, kies een van de twee kleuren of bedenk uw eigen kleurenpalet. De beukenhaag behoudt het hele jaar blad en kleurt bruin in het najaar. In het voorjaar maken deze bladeren weer plaats voor de groene of rode bladeren.

Groene beukenhaag / Fagus Sylvatica

3.253.95
Opties selecteren

Allround Ilex haag

De Ilex is van alle markten thuis. Deze eyecatcher kan zowel perfect als lage haag en als hoge haag ingezet worden. We raden hem zeker aan als u gek bent op strakke vormenspellen in de tuin. Zo kunt u de Ilex bijvoorbeeld in uw voortuin en voor wandelpaden laag houden, terwijl u hem als afscheiding hoog laat. Ook kunt u optioneel solitaire Ilex toevoegen en kiezen voor vormsnoei, aangezien deze plant zich daar perfect voor leent.

Hij groeit zo’n 20 tot 25 centimeter per jaar. Het voordeel hieraan is dat hij gemakkelijk te snoeien is. Daarnaast is hij uitstekend bestand tegen plantenziektes. U bestelt bij ons Ilex crenata Green Hedge van 10 tot 200 centimeter.

Ilex crenata Green Hedge

2.4569.95
Opties selecteren

Ilex maximowicziana Kanehirae

0.0014.95
Opties selecteren

Ilex crenata Caroline Upright

0.003.95
Opties selecteren

Hoge haagplanten kopen

Wilt u een hoge haag in de achtertuin planten? De zijkanten van uw voortuin bekleden? Of een solitaire hoge plant in uw tuin? Wat uw keuzes ook zijn, bij Haag-planten.nl bent u aan het juiste adres voor sterke planten. We kweken de toppers in onze eigen kwekerij in Lunteren, waar u meer dan welkom bent om de haagplanten in het echt te bewonderen.

Zelf de hoge haag inplanten of kiest u liever voor het gemak van onze inplantservice? We zorgen ervoor dat uw haag op een professionele manier geplant wordt. Bovendien geniet u van 3 maanden hergroeigarantie. Heeft u nog vragen over onze haagplanten, wilt u meer informatie of een afspraak maken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *