Uncategorized

Dit zijn de mooiste en beste lage haagplanten!

Wilt u een prachtige lage haag in de tuin aanleggen? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar goede keuzes. Lage haagplanten die uitblinken qua looks, die misschien ook gemakkelijk te verzorgen zijn? In dit artikel presenteren we u onze beste lage haagplanten, die wat ons betreft goede keuzes zijn voor een mooie lage haag!

Super vitale Ilex haag

De Ilex (Japanse hulst), waaronder de Ilex crenata Green Hedge (meest gebruikte buxusalternatief), de Ilex crenata Caroline Upright (groeit net iets meer omhoog en is wat lichter) en de Ilex maximowicziana Kanehirae (snelst groeiende soort), worden ook wel gezien als de vitale buxus vervangers. Deze lijken qua looks namelijk erg veel op de buxus, maar het grote voordeel is dat deze geen last kunnen krijgen van vervelende buxusziektes en de buxusrups.

Qua groeiwijze komt de Green Hedge Ilex Crenata het meest overeen met de buxus, al zal hij net iets sneller de lucht inschieten, namelijk zo’n 20 centimeter per jaar. Deze topper is eenvoudig en meermaals per jaar te snoeien om deze smalle lage haag in vorm te houden. Bovendien past hij perfect in kindvriendelijke tuinen, omdat de bladeren niet giftig zijn en de besjes slechts mild giftig (kan slechts bij grote inname braken en diarree tot gevolg hebben).

U koopt de Japanse hulst bij ons direct op de gewenste hoogte, vanaf 7 centimeter. Uiteraard kunt u ook direct hogere Ilex planten kopen, bijvoorbeeld 30 centimeter. Welke van de Ilex soorten is uw favoriet?

Ilex crenata Caroline Upright

2.9514.50
Opties selecteren

Ilex crenata Green Hedge

2.4569.95
Opties selecteren

Ilex maximowicziana Kanehirae

2.4565.00
Opties selecteren

De stijlvolle lage taxushaag

Zoekt u juist een compleet andere look dan bovengenoemde lage haagplanten? Dan zou de taxus (Taxus Baccata) wellicht iets voor u zijn. Deze behoort tot de coniferen en heeft glanzend groene naalden van circa 1,5 centimeter. In de herfst krijgt hij prachtige rode besjes en verder blijft hij het hele jaar door mooi groen.

De taxus groeit circa 25 tot 35 centimeter per jaar en dat is trager dan andere conifeersoorten. Door hem twee keer per jaar te snoeien houdt u hem stevig en compact. Wat extra leuk is aan de taxus is dat het snoeisel afgevoerd kan worden met de Taxus Taxi. Het snoeisel kan namelijk gebruikt worden voor medicijnen tegen kanker.

Wist u dat de taxus honderden jaren oud kan worden? Daar kunt u dus voorlopig wel mee vooruit. U koopt deze eyecatcher bij ons vanaf een hoogte van 10 centimeter, oplopend in sprongen van 10 centimeter. Zo gaat u dus direct voor een haag op de door u gewenste hoogte.

Taxushaag / Taxus Baccata

0.0013.95
Opties selecteren

De frisse Japanse Kardinaalsmuts

Voor een lage haag is ook de Japanse Kardinaalsmuts, oftewel de Euonymus japonicus Green Spire, een uitstekende keuze! Hij doet het goed in de zon en schaduw en groeit slechts zo’n 10 centimeter per jaar. Normaliter wordt hij niet hoger dan 80 centimeter. Kortom, ideaal voor iedereen die met gemak een lage haag wilt houden. Bovendien kan hij het hele jaar rond (m.u.v. vriezen en extreme hitte/zonneschijn) gesnoeid worden.

De heldergroene kleur en de wat langere bladeren zorgen ervoor dat hij een frisse en elegante uitstraling heeft. U kunt hem bijvoorbeeld in de voortuin planten, maar ook in de achtertuin voor het opzetten van wandelpaden. In het voorjaar krijgt de kardinaalsmuts prachtige bloemen, die mogelijk heel wat vlinders aantrekken in de tuin.

U kunt bij ons Japanse Kardinaalsmuts bestellen van 10 tot 80 centimeter. In welke hoogte plant u deze bijzondere prachthaag in de tuin?

Euonymus japonicus Green Spire (Japanse Kardinaalsmuts)

0.9537.50
Opties selecteren

Sterke lage haagplanten kopen

Lage haag voortuin planten? Of juist wandelpaden in uw achtertuin? Wat uw wensen ook zijn, bij Haag-planten.nl bent u aan het juiste adres. We kweken de lage haagplanten op een gezonde manier op in onze eigen kwekerij in Lunteren. Zo geniet u in de basis al van sterke en vitale planten.

Daarnaast kunt u gebruik maken van onze inplantservice. Zo weet u zeker dat de lage haag op een goede manier ingeplant wordt. U geniet van 3 maanden hergroeigarantie. Snuffel rond op onze webshop of neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. U bent namelijk meer dan welkom in onze kwekerij om de lage haagplanten in het echt te bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *