Verzorging

Beukenhaag bemesten

Heeft u een prachtige beukenhaag in de tuin staan en bent u benieuwd hoe u deze het beste kunt bemesten? Haag-planten.nl helpt u graag vooruit. We vertellen u wanneer én op welke manier u het aanpakt. Zo houdt u de beukenhaag mooi en gezond!

Groeiwijze beukenhaag

Voordat we ingaan op de bemesting van de haagbeuk, vertellen we u graag iets meer over dit prachtige natuurwonder. De beuk is verkrijgbaar als rode en als groene variant. Ze zijn populair als losstaande bomen, maar zijn ook uitstekend te gebruiken als haagplant.

De beuk is écht bijzonder als het aankomt op kleurenpallet. De rode of groene bladeren kleuren in de herfst van geel tot oranje en rood. Tot slot worden ze bruin tot aan het voorjaar. In april verschijnen er nieuwe knoppen en komt de beuk weer volop in groene of rode bloei te staan.

  • De beukenhaag behoudt het hele jaar blad.
  • De beukenhaag kan meerdere keren per jaar gesnoeid worden.
  • Bemest de beukenhaag om hem gezond te houden en goed te laten groeien.

Wanneer beukenhaag bemesten?

De beukenhaag moet twee keer per jaar goed bemest worden. Dat is voornamelijk belangrijk omdat ze dicht op elkaar staan. Ze trekken veel voeding uit de grond, dus ze kunnen wel wat extra voedingsstoffen gebruiken. Daarnaast zorgt bemesting ervoor dat de wortels beter op hun plek blijven. Ze hoeven namelijk niet ver uit te schieten om elders voeding uit de grond te halen.

1e bemesting: in maart of april
2e bemesting: in juni of juli

Waarmee beukenhaag bemesten?

De beukenhaag bemesten, waarmee doet u dat het best? Dat kan in principe met verschillende soorten voeding. Wat bijvoorbeeld al werkt is om het snoeiafval te versnipperen en deze te laten liggen. Let op, dit snoeisel mag dan niet aangetast zijn door schimmels.

U kunt tevens andere organische compost gebruiken, of grasmaaisel. Ook de beukenhaag bemesten met koemest of kippenmest wordt vaak gedaan.

Wellicht heeft u niet zomaar dit soort mest voorhanden. We raden u in dat geval aan deze organische bodemvoeding van Farmers House te kopen. Met deze mestkorrels wordt de wortelontwikkeling bevorderd. De korrels zijn rijk aan kalk, waardoor de bodemconditie wordt verbeterd. Deze milieuvriendelijke korrels zijn gemaakt van gedroogde kippenmest. Ze zijn vrijwel geurloos en zijn een gezonde voeding voor uw haagplanten.

TIP: Gebruikmaken van kunstmest of potgrond met toegevoegde kunstmest is geen aanrader. Dit kan de wortels namelijk beschadigen. Kies bij voorkeur altijd voor een organisch product.

Hoe beukenhaag bemesten?

Nadat u de bemesting in huis heeft, wilt u natuurlijk ook weten hoe u het bemesten zelf het beste aanpakt. Afhankelijk van het specifieke bemestingsproduct dat u gekozen heeft kunt u op de gebruiksaanwijzing lezen hoeveel u zou moeten gebruiken voor het bemesten van uw haagplant.

Dat gaat in de meeste gevallen om een dun laagje strooisel. Bijvoorbeeld een laagje korrels of compost van 2 tot 5 centimeter. U zou mogelijk denken dat het nodig is om de bemesting door de grond te werken of in te harken, maar dat is niet nodig. Bij warm weer kunt u de bodem voorzien van extra water, maar zorg ervoor dat de beukenhaag niet te nat staat (geen ‘natte voeten’).

Jonge beukenhaag bemesten

Hoe gaat u te werk bij het bemesten van jonge beukenhagen? Deze dienen bij aanplanting al bemest te worden door de plantgaten te voorzien van goed verteerde compost of aanplantgrond. Let op, gebruik geen kunstmest, want dit kan ervoor zorgen dat de plant niet goed aangroeit. De rest van het jaar hoeft u ze niet extra te voeden, dat doet u pas het jaar daarop in maart of april.

Beukenhaag gezond laten groeien

Wilt u een nieuwe beukenhaag in de tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We bieden zowel groene als rode beukenhagen. Ze zijn op een gezonde manier gekweekt in onze eigen kwekerij. Zo heeft u in de basis een goede, sterke plant.

Vindt u het lastig om de beukenhaag zelf in te planten en wilt u zeker weten dat dit op een professionele manier gedaan wordt met de juiste bemesting? Dan kunt u gebruikmaken van onze inplantservice.

Onze beukenbomen zijn verkrijgbaar van 20 centimeter tot 2 meter. Bestel online of maak een afspraak in onze kwekerij. We geven u graag persoonlijk advies over het inplanten en bemesten van uw nieuwe haag!

Groene beukenhaag / Fagus Sylvatica

0.509.95
Opties selecteren

Rode beukenhaag / Fagus Sylvatica ‘Atropunicea’

4.9514.95
Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *