Algemeen

Groenblijvende tuinafscheiding: welke haagplanten zijn de beste keuzes?

Een groene tuin, de meeste mensen zijn er gek op. Het liefst een die het hele jaar groen blijft, zodat de groene afscheiding ook nog eens privacy biedt. Maar wat zijn nu de meest groenblijvende hagen? Dat ontdekt u in dit artikel!

 Welke haagplanten voor groene tuinafscheiding?

Wanneer u wilt dat uw haag het hele jaar door groen blijft dan kiest u voor een winterharde plant. En daarbij heeft u genoeg keuze, van de Buxus tot de Laurier, Japanse Hulst en Klimop. Welke van deze is de beste keuze? Dat hangt maar net af van uw persoonlijke wensen. We vertellen u meer over de verschillende soorten groene tuinafscheiding.

Thuja haag voor volledige privacy

Een van de meest gekozen haagplanten voor het behouden van privacy is de Thuja haag, oftewel de conifeer. Het voordeel van deze plant is dat hij snel dichtgroeit. Hij krijgt niet snel last van gaten in de haag. Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor het creëren van groene tuinafscheiding. Bovendien is de Thuja gemakkelijk te snoeien. Deze plant is perfect voor een hoge en groene haag!

Thuja haag / Thuja occidentalis Brabant

0.004.20
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Smaragd

0.003.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja plicata Gelderland

0.003.95
Opties selecteren

Hedera voor een speelse, dichte haag

De Hedera staat ook bekend als de klimop. Dit type haagplant groeit snel, tot wel 60 centimeter per jaar. Veel mensen vinden hem prachtig, hij heeft namelijk een speelse en wilde uitstraling. Om een groene tuinafscheiding met de Hedera te krijgen, moet u een gaashek plaatsen naast de rand van uw tuin. Plant de Hedera en deze loopt binnen een mum van tijd uit. Groot voordeel van deze haagplant? Hij kan zowel de volle zon als de schaduw goed verdragen.

Hedera haag / Hedera Hibernica

1.158.95
Opties selecteren

Buxus voor een haag in creatieve vorm

Is een strakke haag voor u niet noodzakelijk? Overweeg dan de Buxus! Deze leent zich uitstekend voor vormsnoei. Zo maakt u bijvoorbeeld aan het uiteinde van uw haag een mooie bolvorm, punten, of zelfs diervormen. Deze compacte haag leent zich voornamelijk voor het creëren van wat lagere hagen. Een echte eyecatcher in uw tuin!

Japanse hulst, veilig en mooi

De Japanse hulst, oftewel de Ilex Crenata Green Hedge, wordt ook wel dé vervanger van de Buxus genoemd. Qua looks lijkt hij er namelijk veel op! Hij is echter veel minder onderhevig aan vervelende plantenziektes, zoals de buxusrups en ander ongedierte. Dat maakt hem een welkome haagplant in uw tuin. Een die het hele jaar door groen blijft en dus een uitstekende keuze is als groene afscheiding. Van alle haagplanten valt de Japanse hulst onder de minst giftige soort, waardoor hij populair is bij gezinnen met kinderen en/of huisdieren.

Ilex crenata Green Hedge

2.4569.95
Opties selecteren

Ilex maximowicziana Kanehirae

0.0014.95
Opties selecteren

Ilex crenata Caroline Upright

0.003.95
Opties selecteren

Portugese laurier voor een luxe, groenblijvende haag

De Portugese Laurier is een haagplant die u eigenlijk onmogelijk ‘niet mooi’ kunt vinden. De prachtige lange bladeren blijven het hele jaar door diepgroen. In de zomer komen er witte bloemen aan de haag, gevolgd door rode tot zwartkleurige besjes. Een lust om te zien, zo vinden ook vlinders en vogels. Met deze groenblijvende tuinafscheiding trekt u dieren aan en zorgt u voor een weelderige tuin. ‘Privacy in een luxe omgeving’, zoals we dat ook wel graag noemen!

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

0.0065.00
Opties selecteren

De mooiste tuinafscheiding, groen en weelderig!

Naast bovengenoemde toppers zijn er nog veel meer haagplanten waarmee u de meest mooie en groenblijvende tuinafscheiding kunt creëren. Op Haag-planten.nl vindt u diverse groenblijvende hagen die zorgen voor een speels, strak of luxe effect in de tuin. Welke haagplant is uw favoriet? Bekijk ons gehele aanbod of neem contact met ons op voor persoonlijk advies!

U bent tevens welkom in onze haagplanten kwekerij in Lunteren, waar u onze groenblijvende eyecatchers in levenden lijve kunt bewonderen. Uw favoriete winterharde haagplant gekozen? Maak gebruik van onze inplantservice of ga zelf aan de slag en geniet van uw mooie, nieuwe, groenblijvende haag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *