Algemeen

Dit zijn de beste keuzes voor een snelgroeiende haag!

Bent u op zoek naar een snelgroeiende haag, oftewel een haagplant die snel groeit in de breedte en hoogte, zodat u uw afscheiding binnen een mum van tijd dekkend kunt krijgen? Dan zit u goed in dit artikel. We presenteren u vijf eyecatchers die een goede keuze zijn als snelgroeiende haagplanten!

Ligusterhaag

De liguster (Ligustrum Ovalifolium) behoort absoluut tot de beste snelgroeiende hagen. Met zo’n 40 a 50 centimeter per jaar groeit hij mooi compact dicht. Bijkomend voordeel: hij doet het goed op vrijwel iedere bodemsoort. Hij kan zelfs erg goed tegen vervuiling en dat maakt hem erg populair in stedelijke gebieden.

De ligusterhaag ziet er met zijn heldergroene bladeren ook nog eens prachtig uit. Bij ons is hij verkrijgbaar van 40 tot 150 centimeter, zodat u eventueel al direct een hoge haag kunt planten. Snoei hem meerdere keren per jaar voor een strakke en snelgroeiende haag.

Ligusterhaag / Ligustrum Ovalifolium

4.959.95
Opties selecteren

Laurierhaag

De laurier is een groenblijvende haag, snelgroeiend en uiterst compact. Dat maakt hem perfect voor een privacy biedende tuin. Er zijn verschillende soorten laurierhaag, waaronder de Prunus Lusitanica Angustifolia, oftewel de Portugese Laurier, die tot 35 centimeter per jaar groeit. Dit is bovendien de lauriersoort die het minst gevoelig is voor ziektes. De grootste snelheidsduivel met circa 40 centimeter per jaar is de Rotundifolia laurier. De Novita laurier groeit circa 30 centimeter per jaar.

Wilt u een laurier al direct op grote hoogte planten? De Caucasica laurier groeit zo’n 35 tot 40 centimeter per jaar en is bij ons zelfs verkrijgbaar tot 350 centimeter. De andere lauriersoorten zijn verkrijgbaar tot 220 à 260 centimeter. Kortom, met de laurier kiest u niet alleen voor een haag die snel groeit, maar ook een die al direct als hoge afscheiding te planten is. Qua looks is het overigens een persoonlijke keuze welke lauriersoort het beste bij u past. Ze verschillen allemaal net een klein beetje van elkaar qua bladerkleur, vorm en grootte.

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Novita

2.9559.95
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus Laurocerasus Rotundifolia

2.9559.95
Opties selecteren

Laurierhaag / Prunus laurocerasus ‘Caucasica’

3.95145.00
Opties selecteren

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

1.65165.00
Opties selecteren

Beukenhaag

Ook de beukenhaag (Fagus Sylvatica) doet niet onder als het op groeisnelheid aankomt. Deze schiet jaarlijks zo’n 40 tot 50 centimeter de lucht in. In de ideale omstandigheden en met twee snoeibeurten per jaar kan dat zelfs oplopen tot 60 centimeter. Zorg dat de beuk voldoende water krijgt en niet té nat staat.

Wat zo leuk en bijzonder is aan de beukenhaag, is dat hij verkrijgbaar is in het groen en in het rood. Zo kunt u kleuren afwisselen of juist kiezen voor de unieke uitstraling van de rode beuk in uw tuin. Beide kleuren zijn bij ons verkrijgbaar tot een hoogte van 2 meter.

Groene beukenhaag / Fagus Sylvatica

0.959.95
Opties selecteren

Rode beukenhaag / Fagus Sylvatica ‘Atropunicea’

3.958.95
Opties selecteren

Hedera haag

De Hedera Hibernica haag (klimop) is weer net even een ander type haagplant vergeleken met de hierboven genoemde haagplanten. De klimop ‘klimt’ namelijk zoals de naam al aangeeft, zowel in de hoogte als in de breedte. Dat met een groeisnelheid van zo’n 30 tot 60 centimeter per jaar.

Snel een dichte haag creëren met de Hedera? Dan kunt u het beste een schutting van gaaspaneel plaatsen. Deze bevestigt u aan hardhouten palen. Nu is het tijd voor de klimop om zijn werk te doen! Hij krult als het ware om het gaaspaneel heen en voor u het weet heeft u die compacte afscheiding. Liever nóg sneller een volle Hedera haag in uw tuin? Dan kunt u op Haag-planten.nl ook direct een kant-en-klaar gaaspaneel met bedekkende klimop bestellen.

Hedera haag / Hedera Hibernica

1.158.95
Opties selecteren

Thuja haag

Ook de Thuja haag mag niet in dit lijstje ontbreken. Deze haagconifeer staat bekend om zijn zachte, opgerolde bladeren en is daardoor een goede keuze voor een kindvriendelijke tuin. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud en groeien op vrijwel iedere bodemsoort.

Er zijn verschillende soorten Thuja, die net iets van elkaar verschillen in kleur en groeiwijze. De Thuja occidentalis Brabant wordt vaak als favoriet gezien en groeit zo’n 25 tot 35 centimeter per jaar. De Plicata Gelderland is de beste keuze als u graag een wat donkerder blad wilt. Deze groeit circa 30 centimeter per jaar. Thuja hagen zijn bij ons direct verkrijgbaar tot een hoogte tot 220 à 280 centimeter.

Thuja haag / Thuja occidentalis Brabant

2.9523.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja occidentalis Smaragd

1.9529.95
Opties selecteren

Thuja haag / Thuja plicata Gelderland

2.9529.95
Opties selecteren

Kies voor gezonde kweek van uw snelgroeiende haag

Wanneer u haagplanten koopt waarvan het de bedoeling is dat ze snel en compact dichtgroeien dan is het niet alleen van belang om de juiste haagplanten soort te kiezen. Het is namelijk ook belangrijk dat de planten op een gezonde manier gekweekt zijn, zodat ze een goede basis hebben om te groeien. En daarvoor kunt u terecht op Haag-planten.nl. We kweken verschillende soorten snelgroeiende hagen in onze eigen kwekerij in Lunteren.

Inplantservice voor een snelgroeiende haag!

Snuffel door onze website of neem contact met ons op voor advies op maat. Uiteraard bent u ook welkom om de snelgroeiende haagplanten in het echt te bewonderen. Zeker weten dat uw haag op de juiste manier wordt ingeplant? Maak dan gebruik van onze inplantservice en geniet van 3 maanden hergroeigarantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *