Algemeen

Wat zijn goedkope haagplanten?

U wilt een prachtige haag in de tuin (laten) planten, maar uw budget is beperkt? Welke eyecatchers zijn dan goede keuzes, oftewel wat zijn goedkope heggen die er ook nog eens mooi uitzien? In dit artikel presenteren we u de beste keuzes voor goedkope haagplanten. Welke stralende en budgetvriendelijke tuinafscheiding is uw favoriet?

Goedkope beukenhaag

De groene beukenhaag (Fagus Sylvatica) behoort zonder twijfel tot de betaalbare haagplanten. Wat deze plant zo tof maakt, is dat hij door het jaar heen tal van kleuren aanneemt. Zo zijn de bladeren in het voorjaar lichtgroen, kleuren ze naar donkergroen en worden ze in de herfst bruin. In het voorjaar ontstaat er weer een fris nieuw bladerdek.

De groene beukenhaag is een snelle groeier met circa 30 tot 60 centimeter per jaar. Hij doet het goed op veel grondsoorten (m.u.v. zware klei of hele natte grond) en verdraagt zowel zon als (half)schaduw. Met vijf tot zes planten per meter, afhankelijk van de hoogte, kiest u op voordelige wijze voor deze bijzondere haag!

TIP: de beukenhaag is ook verkrijgbaar in de kleur rood. Deze prachtplant is net iets prijziger dan de groene variant, maar voor korte hagen is het verschil verwaarloosbaar. U kunt de kleuren groen en rood ook afwisselen.

Groene beukenhaag / Fagus Sylvatica

0.509.95
Opties selecteren

Rode beukenhaag / Fagus Sylvatica ‘Atropunicea’

3.958.95
Opties selecteren

Goedkope Thuja haag

Ook de Thuja (occidentalis Brabant) mag er qua prijs zeker zijn. Deze snelle groeier kan het zelfs bij grote hoogtes van meer dan twee meter al af met slechts twee planten per meter. Hij groeit circa 25 tot 35 centimeter per jaar en groeit ook razendsnel dicht naar de zijkanten. Ideaal om in snel tempo een privacy biedende goedkope haag te creëren.

Hij blijft het hele jaar door groen en is super eenvoudig te snoeien (scheren). Dat maakt hem ideaal voor de tuiniers die weinig tijd hebben om de tuin te onderhouden, maar wel een mooie en compacte haagplant willen. Een bijkomend voordeel: hij is bij ons verkrijgbaar in tal van hoogtes, zelfs tot 280 centimeter!

Thuja haag / Thuja occidentalis Brabant

2.9523.95
Opties selecteren

Goedkope hedera haag

We hebben in dit rijtje nu al twee goedkope hagen met totaal andere looks gezien. Daar voegen we graag nog een unieke plant aan toe: de hedera haag, oftewel de klimop. Vooral wanneer u hem tegen een schutting aan plaatst is hij erg voordelig, want de prijs van deze plant behoort echt tot de allerlaagste.

Wilt u ook een gaaspaneel plaatsen? Dan kunt u tevens hardhouten palen, panelen en bevestigingsclips bijbestellen. Dan houdt u er rekening mee dat dit nog bij de prijs opgeteld moet worden. U kunt tevens een kant-en-klaar klimop gaaspaneel bestellen. Is relatief gezien net iets prijziger, maar het scheelt u van de andere kant veel tijd. Deze is eenvoudig te plaatsen en zo heeft u binnen no-time die prachtige haag geïnstalleerd.

Hedera haag / Hedera Hibernica

1.158.95
Opties selecteren

Goedkope Ilex crenata haag

Ook de Ilex crenata Green Hedge (Japanse Hulst) valt onder de betaalbare hagen. Hij groeit circa 20 tot 25 centimeter per jaar en ziet er stralend uit met zijn heldergroene en kleine blaadjes. Van kleine stekjes tot twee meter hoge Ilex, u kiest bij ons zelf de gewenste maat. Vooral met een relatief lage Ilex haag komt u financieel erg gunstig uit.

De Ilex crenata wordt vaak gekozen als Buxus vervanger. Deze plant is namelijk super bestand tegen ziektes en ongedierte, waaronder de buxusrups en schimmel. Dat maakt de Ilex een duurzame investering. Een plant die er met een beetje liefde jaren later nog steeds vol pracht en praal bij staat!

Ilex crenata Green Hedge

2.4559.95
Opties selecteren

Goedkope ligusterhaag

De groenblijvende en goedkope liguster is ideaal voor het snel creëren van een compacte haag. Tenminste, de soort die wij verkopen. Er zijn namelijk verschillende soorten ligusters en wij hebben gekozen voor de Ligustrum Ovalifolium (haagliguster). Het grote voordeel van deze soort is dat dit de meest groenblijvende is. Alleen tijdens strenge winters zal hij wat blad verliezen, maar dit groeit in het voorjaar dan weer super snel aan.

De liguster is lekker voordelig, zelfs wanneer u kiest voor een haag van anderhalve meter en de prijzen vergelijkt met andere hagen van deze hoogte. Maar ook als u kiest voor een kleinere liguster dan kunt u snel genieten van een hoge haag. Deze topper groeit namelijk liefst 40 tot 50 centimeter per jaar.

Naast de prijs is er nog een goede reden om te kiezen voor de ligusterhaag: deze goedkope haag kan namelijk perfect tegen vervuiling. Niet voor niets zien we deze haagsoort dan ook veel in de stad. Woont u in een dichtbevolkt gebied? Overweeg dan zeker deze plant!

Ligusterhaag / Ligustrum Ovalifolium

0.609.95
Opties selecteren

Goedkope haagplanten kopen

Bij Haag-planten.nl streven we ernaar om de prijzen betaalbaar te houden, welke haagplant u ook kiest. Naast bovengenoemde goedkope haagsoorten kunt u daarom ook bij ons terecht voor onder meer goedkope Taxushaag, laurierhaag en Japanse Kardinaalsmuts. Snuffel zelf eens rond en kijk welke betaalbare haag het beste bij uw tuin past. U bent ook welkom in onze eigen kwekerij in Lunteren.

Per haagplant kunt u vinden hoeveel planten u per meter dient te plaatsen bij welke hoogte. Daarnaast geven we u ook graag persoonlijk advies. Indien gewenst maakt u gebruik van onze inplantservice en geniet u van drie maanden hergroeigarantie. Dus, voor groene tuinafscheiding, goedkoop en fijn, moet u bij Haag-planten.nl zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *