Algemeen

Dit zijn de mooiste haagplanten voor de voortuin!

Ilex haag: mooie lijnenspellen en vormsnoei

Als het aankomt op vitaliteit dan behoort de Ilex Crenata Green Hedge, oftewel de Japanse hulst, absoluut tot de top! Deze zal niet snel getroffen worden door ziektes, zoals buxusrups en -mot. Niet voor niets wordt hij ook wel de beste buxus vervanger genoemd. U dient er alleen maar voor te zorgen dat de wortels niet te nat staan. Afgezien van dat is hij eenvoudig te verzorgen en snoeien.

Hij groeit circa 20 tot 30 centimeter per jaar. Gebruik hem om aan de rand te plaatsen, als scheiding met de stoep. Daarnaast kunt u door uw hele voortuin prachtige lijnenspellen creëren met deze plant. En wat dacht u van vormsnoei? Werk uw voortuin af met een opvallende Ilex bol of snoei hem in de vorm van een spiraal of ander uniek figuur.

Ilex crenata Green Hedge

2.4559.95
Opties selecteren

Ilex bollen

14.95235.00
Opties selecteren

Euonymushaag: trage groeier met prachtige bloemen

Bent u op zoek naar een langzaam groeiende groene haagplant voor in de voortuin? Overweeg dan zeker de Euonymus japonicus Green Spire, oftewel de Japanse Kardinaalsmuts. Groot voordeel aan deze haagplant is dat hij het goed doet in zowel de zon als de schaduw. Hij groeit circa 10 centimeter per jaar en wordt niet hoger dan 80 centimeter. Ideaal voor een lage haag die gemakkelijk bij te houden is.

Hij heeft leerachtige en glanzende bladeren en bloeit uitbundig. Vooral in het voorjaar zal hij stralen dankzij zijn prachtige bloemen, die opgevolgd worden door roodpaarse vruchten. En krijgt u geen genoeg van deze plant? Dan kunt u deze eyecatcher eenvoudig stekken. Tevens kunt u hem in vormen snoeien. Tot slot wordt hij niet snel getroffen door ziektes. Kortom, de Japanse Kardinaalsmuts biedt alles wat een mooie en vitale haagplant nodig heeft!

Euonymus japonicus Green Spire (Japanse Kardinaalsmuts)

0.9534.95
Opties selecteren

Taxushaag: lage conifeer met luxe uitstraling

De meeste coniferen worden erg hoog, maar als u een kleine conifeer zoekt voor in de voortuin dan is de Taxus Baccata een goede optie. Want hoewel hij wel 2 meter hoog kan worden, is hij erg eenvoudig te snoeien en groeit hij relatief langzaam met 25 tot 35 centimeter per jaar. U houdt deze groene heg dus eenvoudig laag.

Het toffe aan deze groenblijvende haagplant is dat het snoeiafval gebruikt kan worden voor het ontwikkelen van medicijnen tegen kanker. Verder heeft hij een unieke uitstraling dankzij zijn naalden van 1,5 centimeter lang. Zoekt u dus een haagplant die niet de standaard bladeren heeft, maar juist naalden? Een heldergroene kleur? Dan is de taxushaag een goede keuze voor uw voortuin.

Taxushaag / Taxus Baccata

3.95225.00
Opties selecteren

Ligusterhaag: ideale stadsplant die tegen vervuiling kan

Als u in een stedelijk gebied woont dan bent u wellicht op zoek naar een haagplant die goed tegen luchtvervuiling kan. In dat geval zit u goed met de liguster. Hij groeit goed op vrijwel iedere bodemsoort en blijft altijd stralen in heldergroen. Hij heeft kleine bladeren en groeit in principe snel (40 tot 50 centimeter per jaar), maar hij is eenvoudig te snoeien en laag te houden. Daarom is hij populair voor zowel voor- als achtertuinen.

Er zijn meerdere ligustersoorten en wij adviseren de Ligustrum Ovalifolium. Voor een groene heg, voortuin én achtertuin, is dit namelijk de meest groenblijvende soort. Bij ons verkrijgbaar vanaf 40 centimeter, zodat u hem direct op de gewenste hoogte kunt planten. Tip: overweeg om de bovenkant van de liguster in een halve cirkel te snoeien (scheren), voor een uniek en speels effect in uw voortuin!

Ligusterhaag / Ligustrum Ovalifolium

4.959.95
Opties selecteren

Groene haag voortuin aanleggen

Bent u enthousiast over bovengenoemde haagplanten voor in de voortuin? Kies uw favoriet en maak gebruik van de inplantservice van Haag-planten.nl. Zo weet u zeker dat uw nieuwe heg op de juiste manier geplant wordt. U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Koop uw voortuin haagplanten online of kom eens langs in onze kwekerij in Lunteren om ze in het echt te bewonderen. Behoefte aan persoonlijk advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *