Algemeen

Portugese laurier bloei & bloemen

De Portugese laurier, ook bekend als de Prunus Lusitanica Angustifolia, is een prachtige plant die opvalt dankzij zijn diepgroene en glanzende bladeren. Wat de Portugese laurier ook gewild maakt zijn de mooie bloei en de heerlijk ruikende groeien. We vertellen graag wat meer over de bloei en bloemen van deze eyecatcher!

Inhoudsopgave artikel

Winterhard en hele jaar groen

De Portugese laurier blijft het hele jaar stralen in zijn diepgroene kleur. Het is dan ook een privacy biedende haagplant. En is het een strenge winter? Geen probleem voor deze sterke plant, want hij is winterhard. Verder maakt de plant ieder jaar een bloeiperiode door.

Bloei Portugese laurier

In de maanden mei en juni staat de Portugese laurier in bloei! Dit is volgens liefhebbers dan ook het mooiste moment van deze struik. Er verschijnen bloementrossen die uw tuin helemaal tot leven brengen. De bloemen verdwijnen weer en maken in het najaar plaats voor bessen, die van rood naar zwart kleuren. Ieder seizoen heeft de Portugese laurier dus weer een uniek aanzicht te bieden!

Portugese laurier bloemen

Wat later in het voorjaar krijgt de Portugese laurier dus prachtige bloemen. Wat begint als witte bloemenknoppen, verandert langzaam aan in een schouwspel van lange trossen van circa 15 centimeter. De bloemen hebben een witgele kern en witte bladeren. Deze verrijken de diepgroene bladeren en zorgen voor een uniek aanzicht in de tuin.

Aangename geur in tuin

De bloemen van de Prunus Lusitanica Angustifolia zien er niet alleen mooi uit, maar ruiken ook heerlijk! Zo geniet u in het voorjaar van een lekker fris luchtje in de tuin. En ook dieren zijn hier gek op! Zowel bijen, hommels als vlinders voeden zich graag met de nectar uit deze bloemen. Zo brengt u met Portugese laurier de tuin tot leven.

Portugese laurier bloei en besjes

Zoals benoemd krijgt de Portugese laurier in het najaar besjes. Deze worden eerst rood en zullen later verkleuren naar zwart. Hoewel ze er smakelijk uitzien, dient u er rekening mee te houden dat de besjes giftig zijn bij opeten. Vogels hebben hier overigens geen last van, omdat zij een ander verteringssysteem hebben dan mensen. Grote kans dat u vliegers in de tuin krijgt die van de Portugese laurier bessen smullen.

Help, Portugese laurier bloeit niet

Hoe meer zonlicht uw Portugese laurier krijgt, hoe beter hij normaal gezien bloeit. Een zonnige plek zorgt er dus voor dat de plant meer bloemen ontwikkelt. Wanneer de bloei volledig uitblijft dan kan dat ook te maken hebben met het snoeien. Een teveel aan snoei en/of op het verkeerde moment snoeien zorgt er namelijk voor dat er geen bloemen in de plant komen.

Juiste manier snoeien en onderhouden

De Portugese laurier kan het beste gesnoeid worden net voordat de takken uit gaan lopen en in het najaar in augustus of september. Verder is het slim om geregeld te checken op eventuele ziektes, zoals meeldauw en hagelschot. Tevens dient u de bodem te verrijken met organische mestkorrels. Een optimale conditie en verzorging verhoogt de kans op een bloeiende Portugese laurier.

U leest hier meer tips over Portugese laurier snoeien en verzorgen.

Genoeg zon, niet te nat!

Een Portugese laurier houdt niet van natte voeten en zal daardoor minder goed groeien. Bij overmatig nat staan kunnen de bladeren zelfs geel en bruin gaan kleuren en kan de plant afsterven. En hoe meer zonlicht, hoe groter dus de kans op een bloeiende laurier. Wilt u dus nog Portugese laurier inplanten, kies dan bij voorkeur voor een standplaats waar het zonnetje de plant (in ieder geval een deel van de dag) kan bereiken.

Portugese laurier kopen en planten

Heeft u nog geen Portugese laurier in de tuin, maar spreekt de bloeiwijze u aan? Heeft u een mooi plekje op het oog om de laurier als solitaire plant of als haagplant te planten? Dan kunt u terecht bij Haag-planten.nl! Wij leveren Prunus Lusitanica Angustifolia uit eigen kwekerij en bieden u optioneel onze inplantservice. Onze planten zijn op een vitale manier gekweekt, zodat u van prachtige Portugese laurier bloemen geniet tijdens de bloeiperiode!

Portugese laurier is bij ons verkrijgbaar van 20 tot 280 centimeter. Zo kiest u de plant direct op de gewenste hoogte!

Portugese Laurier / Prunus Lusitanica Angustifolia

2.95165.00
Opties selecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *