Of u nu een grote of kleine tuin heeft, soms wilt u gewoonweg een smalle haag creëren. Een mooie afscheiding die niet te veel ruimte beslaat. In dit artikel presenteren we u daarom de beste haagplanten voor een smalle haag. Denk aan privacy biedende smalle haagplanten, alsook eyecatchers voor het vormgeven van uw tuin. Welke is uw favoriet?!

Home > Smalle haag

Toont alle 3 resultaten

Ilex crenata Green Hedge

2.4569.95
Opties selecteren

Ligusterhaag / Ligustrum Ovalifolium

0.009.50
Opties selecteren

Hedera haag / Hedera Hibernica

1.158.95
Opties selecteren

Wat zijn smalle haagplanten?

Smalle haagplanten zijn haagplanten die in de breedte weinig ruimte beslaan. Dat is dus iets anders dan lage haagplanten (waar we ook een speciaal artikel over hebben geschreven). Het voordeel van haagplanten die smal zijn, is dat ze niet veel plek innemen, waardoor u niet hoeft in te leveren op waardevolle ruimte in de tuin. Dat maakt dit type haagplant dan ook bij uitstek populair in de wat kleinere en compacte tuinen.

Welke haagplanten voor smalle haag?

Hieronder geven we u alvast een beknopte opsomming van de smalle haagplanten die we in dit artikel uitgebreider zullen toelichten. Lees verder per soort als u meer wilt weten over de groeiwijze, uitstraling en kenmerken van deze eyecatchers.
  • Klimop (Hedera)
  • Japanse hulst (Ilex Crenata
  •  Liguster (Ligustrum Ovalifolium)