Japanse Hulst (Ilex Crenata) is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet zonder reden! Ilex crenata is namelijk bijna niet te onderscheiden van een buxus, terwijl de ilex geen last heeft van de buxusziekte en de buxusrups. Deze haagplanten worden daarom vaak gebruikt als alternatief voor de buxus. Haag-planten.nl verkoopt verschillende soorten Japanse hulst en elke soort heeft andere eigenschappen. Hieronder staan de belangrijkste verschillen uitgelegd:

  • Ilex Crenata Green Hedge: dit is de populairste Japanse hulst soort. Deze soort lijkt qua bladvorm en kleur het meeste op de buxus en wordt daarom het meest gebruikt als buxusalternatief. De groeiwijze is ook ongeveer gelijk aan die van de buxus.
  • Ilex Caroline Upright: deze soort blijft compacter en groeit meer omhoog. Het blad is wat lichter van kleur en staat ook wat boller.
  • Ilex maximowicziana Kanehirae: dit is de snelst groeienende ilex soort. Jaarlijks groeit de Kanehirea zo’n 20 tot 35 centimeter. De bladeren zijn groter en glimmen meer dan die van de ilex crenata Green Hedge. Deze soort is goed te gebruiken voor ilex hagen tot wel 2 meter.
Home > Groenblijvende haag > Japanse Hulst

Toont alle 3 resultaten

Japanse hulst kopen bij Haag-Planten.nl

Bij Haag-Planten.nl heeft u een keuze uit drie Japanse hulst soorten. We snappen het heel goed dat u er misschien toch niet helemaal uitkomt. Daarom kunt u op vrijdag onze kwekerij bezoeken van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag bent u welkom van 8.00 uur tot 12.00 uur. Neem gerust contact met ons op, we staan graag voor u klaar!