Ilex hagen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet zonder reden! Een ilex haag is namelijk bijna niet te onderscheiden van een buxushaag, terwijl de ilex geen last heeft van de buxusziekte en de buxusrups. Deze haagplanten worden daarom vaak gebruikt als alternatief voor de buxus. Haag-planten.nl verkoopt verschillende soorten ilex en elke soort heeft andere eigenschappen. Hieronder staan de belangrijkste verschillen uitgelegd:

  • Ilex Crenata Green Hedge: dit is de populairste ilex soort. Deze soort lijkt qua bladvorm en kleur het meeste op de buxus en wordt daarom het meest gebruikt als buxusalternatief. De groeiwijze is ook ongeveer gelijk aan die van de buxus.
  • Ilex Caroline Upright: deze soort blijft compacter en groeit meer omhoog. Het blad is wat lichter van kleur en staat ook wat boller.
  • Ilex maximowicziana Kanehirae: dit is de snelst groeienende ilex soort. Jaarlijks groeit de Kanehirea zo’n 20 tot 35 centimeter. De bladeren zijn groter en glimmen meer dan die van de ilex crenata Green Hedge. Deze soort is goed te gebruiken voor ilex hagen tot wel 2 meter.

Toont alle 3 resultaten

Toon zijbalk
Ilex haag (Ilex crenata Green Hedge / Japanse hulst)
Sluiten

Ilex crenata Green Hedge

0.9532.00